Apple Glass fiyatı yavaş yavaş belli oluyor! Evet, çok pahalı!

apple glass 3

Apple’ın uzun bir süredir geliştirme aşamasında olduğu ilk akıllı gözlüğü için geri sayım sürüyor. İddialara göre Apple Glass bu yılın son çeyreğinde tanıtılacak. Tanıtılmasına tanıtılacak fakat fiyatı kaç TL olacak? İşte bu konudaki ilk bilgiler!

Apple Glass fiyatı yavaş yavaş belli oluyor! Evet, çok pahalı! Teknoloji gündemini az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Apple bir süredir akıllı gözlükler üzerine çalışmalar yürütüyor. Apple’ın geliştirdiği gözlükte AR tabanlı bir sisteme yer vermesi bekleniyor.

Apple akıllı gözlük

Zaten yeni nesil iPhone modellerinde kullanılan AR sisteminin de Apple Glass’ın kullanımına önemli ölçüde katkı sunacağı tahmin edilmekte. Peki Apple merakla beklenen akıllı gözlüğünü ne zaman satışa sunacak? Asıl merak edilen soru bu.

Son söylentilere göre Apple ilk akıllı gözlüğü için geri sayıma geçmiş durumda. Eğer herşey planlandığı gibi giderse 2023 yılının son çeyreğinde Apple Glass’ın resmi olarak tanıtılması bekleniyor.

apple glass

Apple Glass fiyatı yavaş yavaş belli oluyor! Evet, çok pahalı!

Peki Apple geliştirdiği ilk akıllı gözlük için nasıl bir fiyat etiketi koymayı düşünüyor. Bu konuda da sızdırılmış olan bazı bilgiler mevcut. Apple’ın AR tabanlı gözlüğünde kullandığı teknolojilerin biraz maliyetli oluşu, Apple Glass’ın fiyatını olumsuz yönde etkilemiş.

apple glass 3

Sızdırılan raporlara göre Apple ilk akıllı gözlüğü için 2000 dolar civarında bir fiyat etiketi düşünüyormuş. Üstelik bu sadece gözlüğün çerçeve fiyatı. Eğer bu gözlüğü camlarıyla birlikte almak isterseniz fiyat seçtiğiniz cama göre biraz daha yükselecek. Tabi ki şimdilik Apple’dan hiçbir resmi açıklama gelmediğini ve bu haberin de tamamen söylenti kaynaklı olduğunu unutmamak gerekiyor.

Yapay zeka ikinci el araç pazarına yön veriyor