Apple diğer cihazların yerini tespit edebilcek!

apple tag

Apple, iOS 13’ün final sürümü ile birlikte Bul uygulamasına item kategorisini ekleyecek. Bu sayede diğer cihazlarınızın yerini de tespit edebileceksiniz.

Cupertinolu teknoloji devi, cihaz kaybetmenin önüne geçmek için geçtiğimiz yıllarda iPhone’umu Bul özelliğini kullanıma sunmuştu. Ancak bu özelliğin iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods ve MacBook modellerinde de kullanılmasının ardından iPhone’umu Bul’un adı, iOS 13 ile sadece Bul olarak değiştirilmişti. Bugün ise teknoloji devinin Bul uygulamasına yeni özellikler ekleyeceği ortaya çıktı.

iPhone 11 tanıtım tarihi açıklandı!

Bildiğiniz gibi AirPods‘ta herhangi bir GPS özelliği yer almıyor. Ancak son konum Bluetooth sayesinde iCloud hesabınıza aktarılıyor ve bu sayede kulaklığın yerini tespit edebiliyorsunuz. Teknoloji devi, Bul uygulamasına ekleyeceği Item kategorisi ile aynı mantığı uygulayacak. Bluetooth ile çalışan destekli cihazların konumlarını tespit edebileceksiniz.

10 Eylül 2019 tarihinde düzenlenecek olan iPhone etkinliğinde bu özelliğin detaylarının açıklanması bekleniyor. Muhtemelen etkinlikte bu özelliği destekleyen yeni aksesuarlar da tanıtılacaktır. Bakalım Cupertinolu dev etkinlikte iPhone 11 modellerinin yanında başka yeni aksesuarlarını ve giyilebilir teknolojilerini sergileyecek mi?

Apple