iOS 13’ten iOS 12’ye dönüş nasıl yapılır?

iOS 13ten iOS 12ye dönüş 1

#İŞBİRLİĞİ

iOS 13’ten iOS 12’ye dönüş işleminin nasıl yapıldığını bu rehberimizde anlatıyoruz. Eğer iOS 13’ü beğenmediyseniz elinizi çabuk tutmanız gerekiyor.

Apple’ın geçtiğimiz günlerde indirime sunduğu iOS 13 güncellemesi çoğunluk tarafından sevilse de bazı kesimler tarafından pek beğenilmedi. iOS 13’e iPhone’larını yükselten ve bu sürümü beğenmeyen kullanıcılar iOS 12’ye nasıl döneceğini merak ediyordu. Biz de sizler için iOS 13’ten iOS 12’ye dönüş işleminin nasıl yapılacağını anlatıyoruz.

iOS 13 güncellemesi çıktı! İndir!

iOS 13’ten iOS 12’ye dönmeden önce iPhone’unuzdaki bilgileri yedeklemeniz gerekiyor. Bunun için ise iTunes’u kullanmanız daha sağlık olacak. Çünkü geri dönüş sırasında bilgileriniz silinebilir. Aşağıdaki yönergeleri izleyerek iTunes ile yedek alabilirsiniz.

iTunes ile yedek alma

  • iTunes’u açıp iPhone’u PC’ye bağlayın.
  • iPhone’unuzu bağladıktan sonra; iPhone’da Bu Bilgisayara Güvenilsin mi? uyarısı alacaksınız. Güven seçeneğine tıklayın ve varsa iPhone’un şifresini girin.
  • iOS aygıtınızdaki veya Apple Watch’unuzdaki Sağlık ve Aktivite verilerini kaydetmek istiyorsanız yedeklemenizi şifrelemeniz gerekiyor. Bunun için; iPhone yedeklemesini şifrele kutusunu seçin ve kolay hatırlayabileceğiniz bir parola oluşturun ve şimdi yedekle seçeneğine tıklayın.
  • Bu işlemleri yaptıktan sonra iPhone’un yedeği otomatik olarak PC’ye kaydedilecek.

Yedek işlemininden sonra aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

iOS 13’ten iOS 12’ye dönüş nasıl yapılır?

1. Adım: iPhone>Ayarlar>Profil>Bul>iPhone’umu Bul bölümünden iPhone’umu Bul’u kapatın.

iOS 13'ten iOS 12'ye dönüş

2. Adım: iPhone’umu Bul’u kapattıktan sonra aşağıdan iOS 12.4.1’in cihazınıza uygun olan IPSW. dosyalarını indirin.

iOS 12.4.1 IPSW dosyaları

3. Adım: iTunes’u açın ve iPhone’u bağlayın.

4. Adım: iTunes>iPhone bölümüne tıklayın.

5. Adım: iTunes>iPhone>Geri Yükle seçeneğine eğer Windows kullanıyorsanız Shift tuşu ile macOS kullanıyorsanız Option tuşu ile tıklayın.

iOS 13

6. Adım: İndirmiş olduğunuz IPSW dosyasını seçin ve iOS 12.4.1’in geri yüklenmesini bekleyin.

Bu işlemleri yapmanız için iOS 12.4.1’in imzalarının kapatılmamış olması gerekiyor. İmzalama işlemini Apple’ın ne zaman kapatacağı bilinmiyor. Eğer iOS 12’ye dönmek istiyorsanız elinizi çabuk tutmanızda fayda var.


Yorumlar kapatıldı.