Apple Dark Sky yüzünden davalık olabilir

Apple uygulama politikaları ile ilgili sorun yaşıyor

Amerikalı teknoloji devi Apple, bir süre önce satın aldığı popüler hava durumu uygulamasının fişini çekti. Sebep ise son derece manidar.

Apple Dark Sky yüzünden davalık olabilir. Teknoloji dünyasında işler bizim bildiğimizin biraz daha dışında ilerliyor. Buna göre şirketler, satın aldıkları her projeyi geliştirmek, ondan daha fazla para kazanmak için almıyor. Kimi zaman bu satın alımların arkasında yatan en önemli sebep, bir rakibi ortadan kaldırmak olabiliyor ki bunun son örneğini Apple’ın Dark Sky alımıyla görmüş olduk.

Apple music düet

2020 yılı içerisinde en çok ünlenen uygulamalardan biri olan ve bu başarısını da hava durumuna ilişkin yaptığı tahminlere borçlu olan Dark Sky uygulaması, yıl sonuna doğru Apple tarafından satın alınmış ve ilk hamle olarak da Android platformundan kaldırılmıştı.

Apple App Store, eski uygulamaları kaldırıyor

Apple Dark Sky yüzünden davalık olabilir

Amerikalı teknoloji devinin bu hamlesinin ardından popüler hava durumu tahmin uygulaması bir süre daha iOS’da erişilebilir olmaya devam ederken, artık iPhone kullanıcıları da bu uygulamaya erişim sağlayamıyorlar. Bu durumun arkasında yatan sebep ise Apple’ın Dark Sky’ın fişini tamamen çekmiş olması.

Apple, Apple Music, App Store ve diğer hizmetleri etkileyen kesintiyi çözdüapple

Yani artık üçüncü parti uygulamalar da dahil olmak üzere hiçbir uygulama ya da kullanıcı Dark Sky verilerine ulaşamayacak. Elbette ki Apple bu hamlesini yaparken sadece bir rakibini ortadan kaldırmayı amaçlamadı. Popüler hava tahmin uygulamasının güçlü özelliklerini ve patentlerini kendi hava durumu uygulamasına entegre eden Apple, bu sayede kendi hava durumu uygulamasını da fazlasıyla güçlendirmiş oldu.

DS ve Penske, DS E-TENSE FE23 Gen3’ü tanıttı