Apple Çin Pazarında

apple china

Teknoloji devi Apple dünyanın her köşesine yayılmaya devam ederken, dünyanın da en büyük pazarı olan Çin’de  yatırımlarına ara vermeden  devam ediyor.

Çin malı deyince aklımıza  orjinal markaların taklidi, kalitesiz, çabuk bozulan  ürünler aklımıza gelir.  Ayrıca Çin’in kalabalık nüfusa sahip olması  hem ucuz üretim hem de seri üretim bakımından avantaj sağlamakta. Dünya’nın en kalabalık ülkesi olmakla beraber Çin ayrıca dünya pazarının kalbini oluşturmakta diyebiliriz. Bu durum tkenoloji devlerinin gözünü bu ülkeye çevirmesini neden olmakta.Ülkenin en çok ihracat yaptığı ülkenin tepesinde Amerika bulunduğunu belirtmekte fayda var.Teknoloji devi Apple şimdi Çin’e  büyük bir tesis kurmayı planlıyor. Şirket şu anda Samsung ve Lenova‘nın ardından ürünleri en çok satılan teknoloji şirketi olarak duruyor.

apple çin

 

Çin’de bir çok ülkenin benzer bir nevi sahte modelleri üretiliyor ve kullanıcılara ucuz fiyatlarla satılıyor. Ancak Apple‘ın yeni planları ile beraber bu duruma bir nevi dur demenin peşinde. Yeni planları arasında Çin’e  3000 metrekarelik alan yeni bir tesis açmayı planılıyor.Bununla beraber şu anda Çin’de faaliyet gösteren mağaza sayısını da 20’ye çıkarmayı planlıyor. Çin’in resmi yayın organlarından servis edilen bilgilere göre,  ülkenin güneydoğusunda Hangcou’da, Asya’nın en büyük Apple mağazasının açılacağı belirtildi.Hangcou kentinde 24 Ocak’ta açılacak mağazanın, Apple’ın Çin’dek 14. resmi satış noktası olacağı ifade edilirken, 3 bin metrekare alan üzerine kurulduğu kaydedildi.Çin’de Pekin,Şanghay, Şıncın, Çangdu, Vuşi Çongçing ve Cıngcou kentleri olmak üzere 13 mağazasının olduğu, bu sene mağazaların 20’ye çıkacağı bilgisi paylaşıldı.

Tüm bu gelişmelerden sonra Çin’de üretilen sahte cihazların akıbetinin ne olacağı merakla bekleniyor.

 

Samsung Orbis’ten Mesaj Var