Apple Car iptal mi edildi?

Apple Car

Teknoloji sektöründeki dev isimlerden biri olan Apple, otomobil sektörüne girmek için nabız yokluyor. Peki Apple’ın ilk otomobili ne zaman yollara çıkacak? İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Apple Car iptal mi edildi? Malum teknoloji dünyasını az çok yakından takip edenlerin bildiği üzere Apple bir süredir kendi elektrikli otomobili üzerinde çalışıyordu. Hatta bir dönem Apple’ın otomobil için Güney Koreli şirket Kia ile işbirliğine gideceği dedikoduları yayılmıştı. Bu dedikodular Kia hisselerinin önemli oranda yükselmesini sağladı. Sonradan bu dedikoduların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Apple Car

Kia iddialarının reddedilmesinin ardından Apple’ın geliştireceği elektrikli otomobile ilişkin dedikodular da kesildi. Hatta bu süreçte Xiaomi’nin elektrikli otomobil üreteceği ve bu otomobil için 1 milyar dolar yatırım yapacağı haberleriyle karşılaşmıştık.

Apple Car

Apple Car iptal mi edildi?

Çinli üreticilerin elektrikli otomobiller tarafında yaptığı atağa rağmen Apple cephesinden herhangi bir ses çıkmadı. Bu da ister istemez Apple’ın otomobil projesini rafa kaldırdığı şeklinde yorumlandı.

Apple Car

Aslında Apple hiçbir zaman elektrikli otomobil üreteceğine dair resmi bir açıklama yapmamıştı. Yani bu proje iptal oldu demek çok da doğru olmaz. Fakat şunu kesin ve net olarak söyleyebiliriz. Apple yeni bir otomobil üretecekse bunun 2025’ten önce olması çok da olası görünmüyor.

Çünkü otomobil üretmek için önemli bir altyapı yatırımı gerekiyor. Bu da paranız olsa bile uzun bir zaman dilimi demek. Elbette yine de bekleyip göreceğiz. Belki Apple bu konuda hepimizi şaşırtır.

PS5 fiyatları artabilir! Stok yok!