Apple, bir sonraki iPhone’u için yeni bir ekran tipi deneyebilir

Apple, bir sonraki iPhone'u için yeni bir ekran tipi deneyebilir

2021 Apple iPhone serisiyle ilgili söylentiler hızla yayılıyor. AppleInsider’a göre, tanınmış haberciler Max Weinbach ve EverythingApplePro, her zaman açık olan bir ekrana sahip iPhone haberi de dahil olmak üzere yeni nesil iPhone söylentilerini paylaştı.

Haberin kaynağına göre, pil tasarrufu sağlayan 120Hz LTPO (düşük sıcaklıklı polikristalin oksit) ekran, kilit ekranınızı taklit edecek. Bazı Android telefonlarda gördüğünüz gibi, ekran herhangi bir giriş yapmadan bilgi sunabilecek. Ekranda yalnızca pil ve saat sürekli olarak görünecek. Ancak bir “çubuk ve simgeler” bildiriminden ekranı açmadan bilgi edinebileceksiniz. Yeni bildirimler, ancak anlık olarak açılabilecek. Weinbach ayrıca, yeni iPhone için gelişmiş ultra geniş kameralar (daha iyi düşük ışık performansına sahip), otomatik astrofotografi ve Galaxy S21 benzeri portre video modu da duyurdu. Ayrıca daha güçlü MagSafe mıknatısları da gelebilir.

Apple, bir sonraki iPhone'u için yeni bir ekran tipi deneyebilir

Weinbach, tasarımın bu yıl çok fazla değişmeyebileceğini iddia etti. Daha önceki birçok haber, iPhone’un Face ID ve ön kamera için daha küçük bir çentik ve olası bir ekran içi parmak izi okuyucuyu kullandığını bildirmişti. Weinbach yeni seri hakkında doğru özellikler belirtmiş olabilir. Ancak Apple, üretim başlamadan önce özellikleri kolayca iptal edebilir veya değiştirebilir. Her zaman açık bir ekran, teknolojideki ilerlemeler göz önüne alındığında mantıklı olacaktır. Bu ekran tipi Galaxy Note 20 Ultra gibi cihazlarda bir süredir mevcut. Önümüzdeki aylarda yeni iPhone serisi için neler göreceğimiz kesinleşecek.

Xbox Series X için daha fazla 1. parti oyun geliyor!