Apple Avrupa Birliği yüzünden zorda kaldı

Apple, iPhone 15'lerin ısınma problemleri için Instagram'ı suçladı!

Her alanda kendi teknolojilerini kullanmayı adet edinen Apple, bu kuralını Avrupa Birliği yüzünden bozmak zorunda kalabilir.

Apple Avrupa Birliği yüzünden zorda kaldı. Akıllı telefon dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Apple, yıllardır süren bir tartışmanın da en önemli kahramanı konumunda. Bilindiği üzere uzun yıllardır teknoloji dünyasının önde gelen isimleri, Apple’ın şarj ve giriş portu olarak Lightning’i kullanmasını eleştiriyordu. Bununla birlikte Apple’ın bu eleştirilere kulak astığını söylemek çok mümkün değil.

Apple Avrupa Birliği

Ancak istediğiniz kadar büyük bir şirket olun, yasaların her şeyin üzerinde kabul edildiği bölgelerde kurallar şirketler tarafından değil bizzat ülkeler tarafından koyuluyor, tıpkı Avrupa Birliği’nde olduğu gibi.

Birlik uzun zamandır üye ülke vatandaşlarının e-atıklarını azaltmanın yollarını arıyor. Son yıllarda gelişen USB Type-C teknolojisini fırsat bilen Avrupa Birliği bütün üreticiler için bu portun kullanılması konusunda nihai kararını verdi. Bu karara istinaden uzun zamandır yasa tasarısı üzerinde çalışan Avrupa Birliği komisyonu, nihayet yasa tasarısını meclise gönderdi.

Apple Avrupa Birliği

Apple Avrupa Birliği yüzünden zorda kaldı

Eğer son dakikada farklı bir sıkıntı çıkmazsa, gelecek yıldan itibaren bu ülkede satışa sunulacak bütün akıllı cihazlarda USB Type-C portunun kullanılması zorun hale gelecek. Bu kurala uymayan üreticilerin cihazları ise, birliğe üye ülke sınırları içerisinde satışa sunulamayacak.

Apple Avrupa Birliği

İşte burada tam olarak devreye Apple giriyor. Cihazlarında Lighting portu kullanan Apple her ne kadar bu şartlara uymak istemese de, Avrupa gibi dünyanın en önemli pazarından vazgeçmeyi göze alamayacağına göre, önümüzdeki dönemde USB Type-C ile satışa sunulan iPhone’ları görmeye başlayacağız demektir.

Meta Instagram ve Facebook için harekete geçti