Apple, Android’i rezil etti!

Apple

Apple, yeni yazılımlarını tanıttığı WWDC 18 etkinliğinde rakibi Android’i rezil etti. Apple’ın, iOS 11’in kullanım oranları ile Android Oreo’nun kullanım oranları açıklaması büyük olay oldu.

Apple, her yıl olduğu gibi bu yılda da WWDC etkinliğini düzenledi. iOS 12, watchOS 5, macOS 10.14 ve tvOS 12 sürümlerinin tanıtıldığı etkinliğe, kullanım oranları olayı damgasını vurdu. Cupertinolu dev, ilk olarak iOS 11‘in kullanım oranlarını ekrana yansıttı. Daha sonrasında ise Android Oreo’nun kullanım oranlarını iOS 11’in yanına koydu.

Apple’dan Android’e gönderme!

Çıkış tarihinden beri güncellemeler ile boğuşan ve bir türlü toparlayamayan Android, son sürümü ile adeta dibe çakılmıştı. Yüzde 6‘yı geçmeyen Android Oreo kullanım oranları, Apple’a malzeme vermiş oldu.

iOS 12 Beta çıktı! İndir!

Cupertinolu dev, ekranlara iOS 11’in yüzde 81 kullanım oranına karşılık Android Oreo’nun yüzde 6‘lık kullanım oranını yansıttı. Etkinliğe katılanların kahkahalar attığı bu durum, Google açısından pek iyi değil. Güncelleme konusunda nihayet Android P ile bir şeyler yapacak olan Google, her ne yaparsa yapsın, iOS 12’nin yine yanına yaklaşamayacaktır.

Apple

Cupertinolu dev 2013 yılında çıkan 6. yaşına giren iPhone 5s modeline bile iOS 12 güncellemesini sunacağını açıkladı. Ayrıca bu güncelleme ile telefonu öldürmek yerine yüzde 40’a varan performans artışı yapılacak.

Android cephesinde ise en fazla bir telefon 2 yıl güncelleme alabiliyor. Sonrası ise muamma. Umarız Google artık rakibinin gerisinde kalmamak için güzel adımları önümüzdeki yıl atar.


Yorumlar kapatıldı.