Apple 3D Hareket Sensörü Peşinde

prime sense

Apple’dan hiç beklemeyen bir hamle teknoloji dünyasında yankılanıyor.Apple, Microsoft Kinect’in teknolojisinin de arkasındaki firma olan 3D vücut hareket sensörleri üzerine çalışan PrimeSense adlı firmayı satın almak istiyor.

Yaklaşık 350 milyon doları gözden çıkaran Apple İsrailli firmanın üst düzey yöneticilerinden oluşan bir grubu geçtiğimiz günlerde Apple’ın mühendislik merkezinde misafir etmiş ve pazarlık başlamış.Bu satın almanın gerçekleşmesiyle birlikte Apple’ın televizyon arayüzüne ilişkin çalışmalarını destekleyebileceği ve ürünlerine vücut hareketleri ile kontrol gibi özellikleri ekleyebileceği belirtiliyor. Daha önce Microsoft, Kinect için Primesense tarafından geliştirilen sensör teknolojisini kullanmıştı. Benzer şekilde Asus da, WAVI Xtion ev medya konsolunda Primesense’in teknolojisinden yararlanmıştı.

prime-sense

Apple kasasındaki milyarlarca dolar ile kritik şirket satın almalarına devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yazılım ve donanım tabanlı güvenlik teknolojileri geliştiren Authentec firmasını 356 milyon dolara satın alan ve iPhone 5S’i bu firma tarafından geliştirilen parmakizi teknolojisi ile piyasaya süren Apple, bu defa da Microsoft Kinect’in arkasındaki isim olan İsrail merkezli yarıiletken firması PrimeSense ile gündeme geliyor.