Apple iOS 10’da Göz Kamaştıran Yenilikler!

ios hangouts

Apple, iOS 9’daki menüsünde Siri’yi fazlasıyla ön plana çıkarmıştı. Gün itibariyle WWDC’de tanıtılan iOS 10’da ise çok daha fazlası kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Siri’nin büyük başarısı, Apple iOS 9’da iyiden iyiye perçinleşmiş ve belki de diğer kolaylıklar, göz ardı edilmişti. iOS 10’daki yenilikler ise kimsenin gözünden kaçamayacak veya başka uygulamaların gölgesinde kalmayacak.

iOS 10’da, ekran kilidi 3D Touch olarak şekillendirilecek. 3D Touch, denetim merkezini ve Siri gibi uygulamaları kontrol etmekte önemli fayda sağlayacak. Buna ek olarak iOS 10’da Siri, eskisine kıyasla, üçüncü parti yazılımlarla çok daha kolay biçimde anlaşabilecek ve uyumluluk sorunları asgari seviyeye indirgenecek.

ios 10

iOS 9 hem görsel, hemde kullanışlılık açısından kayda değer bir işletim sistemiydi. Ne var ki iOS 10, bunun fazlasıyla ötesine geçecek. Yeni mobil işletim sisteminde hızlı bir el hareketiyle fotoğraf makinesi açılabilecek ve saliseler içinde önemli uygulamalara erişebilecek.

Buna ek olarak; 3D Touch; ESPN ve Uber gibi uygulamalara tam ve ışık hızında destek verecek.

Büyük Elma’nın yazılım mühendislerinden Craig Federighi, yeni mobil işletim sisteminde; Siri aramalarının Uber veya Lift uygulamaları tarafından gerçekleştirebileceği de resmen duyuruldu.

Yenilikler bu kadarla sınırlı kalmıyor: Google Pictures ve Google Memories’in, Büyük Elma versiyonları da sesle kontrol edilebilecek. Eğer otomobiliniz Apple’ın CarPlay yazılımına uyumluysa; Uber ve OpenTable gibi yazılımlar, eş zamanlı olarak diğer Apple yazılımlarıyla çalışabilecek.

Microsoft, LinkedIn’e Astronomik Fiyata Satın Aldı!