12.9 inç iPad’in Tam Zamanı

12 9 ipad ipad 4 mini light manset

Geçtiğimiz günlerde sizlere Appe’ın büyük ekranlı bir iPad üzerinde çalıştığı bilgisini aktarmıştık. Yeni gelen haberlerde bu eski haberimizi doğrular nitelikte.

Japon medyasından Macotakara’nın yaptığı habere göre 12.9 inç ekrana sahip iPad hali hazırda Apple tarafından deneniyor ve bir ay içerisinde bu ürün kullanıcıların beğenisine sunulabilecek bir hal alacak. Apple ürünün son halinin ardından bu kategoride yoluna devam edip etmeme konusunda karar verecek. Eğer Apple bu yeni ürününü çıkaracaksa 2014 yılının Mart ayında tanıtması bekleniyor.

12_9_ipad_ipad_4_mini_light
Gelen diğer bilgiler ise ürünün özellikleriyle ilgili. Apple’ın 12.9 inç ekran üzerinde 2048 x 1536 piksel çözünürlük kullanması bekleniyor. Apple’ın buradaki stratejisinin MacBook Air yerine bu ürünü konumlandırması olarak gösteriliyor. MacBook Air’ın kategori olarak devam edeceği fakat daha profesyonel kullanıcıları hedefleyeceği konuşulanların arasında yer alıyor. ekran boyutu da yavaş yavaş büyütülecek. Buna ek olarak 12.9 inç iPad modeli klavye ile birlikte gelecek ve istenildiğinde bir dizüstü bilgisayar gibi kullanılabilecek.

Bu haberlerin sıklaşmasının başında Samsung hakkında ortaya atılan bir iddia yatıyor. Sasmung’da büyük ekranlı bir Galaxy Note Tablet PC’si üzerinde çalışıyor haberinin ardından çıkan bu haber ateş olmayan yerden duman tütmez sözünü hatırlattı. Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek.