Apple 2024’ten itibaren RCS desteği sunacak

Apple, mevcut iPhone 14 sahipleri için yeni hizmetini sundu

Apple 2024’ten itibaren bazı şeyleri değiştirecek. İşte tüm detaylar.

9to5Mac, Apple’ın uzun süredir kaçındığı RCS mesajlaşma standardını destekleyeceğini duyurdu. Bunun anlamı Android cihazlardan gelen mesajların artık Apple’ın Mesajlar uygulamasında yeşil görünmesiyle sınırlı değil. Bunu yanı sıra iPhone’lardan iOS olmayan cihazlara gönderilen metinler daha yeni Zengin İletişim Hizmetleri protokolünü destekleyecek. Yani eskimiş SMS (ve MMS) sisteminden geçmek zorunda kalmayacaklar. Yapılan açıklamada Apple, “RCS Universal Profile’ın SMS veya MMS ile karşılaştırıldığında daha iyi bir birlikte çalışabilirlik deneyimi sunacağına inanıyoruz” dedi.

Apple 2024'ten itibaren RCS desteği sunacak

Bu destek “Apple kullanıcıları için en iyi ve en güvenli mesajlaşma deneyimi olmaya devam edecek olan iMessage ile birlikte çalışacak.” Sesli notların transkripsiyonları ve check-in gibi RCS’de bulunmayan yeni özelliklerle iMessage, Android’deki varsayılan kısa mesaj uygulamalarını gölgede bırakabilir. Bu aynı zamanda konuşma balonlarının renklerinde herhangi bir değişiklik olmayabileceği anlamına da gelecek.

Google, iPhone’lar ve iPhone olmayanlar arasındaki mesajlaşma deneyiminin o kadar eski olduğunu ve bir çağrı cihazı kullanılmasının daha iyi olabileceğini söyleyerek, RCS’yi desteklemediği için şirketi uzun süredir eleştirmişti. RCS desteği sayesinde, Android ve iOS cihazlar arasındaki mesajlar (SMS’e göre) daha güvenli olacak ve medya daha yüksek kalitede paylaşılabilecek. Şirket bir çok konuda yenilikçi yaklaşımlarına devam ediyor desek yanlış olmaz. iPhone 15 ile başarı elde eden teknoloji devi hız kesmeden güncellemelere devam edecek.

Google Fotoğraflar, yapay zeka destekli yeni özelliklerini sundu