Apple 2022 iPhone modelleri hakkında detaylar gelmeye devam ediyor

Apple 2022 iPhone modelleri hakkında detaylar gelmeye devam ediyor

Apple, geçen hafta iPhone 13 serisini duyurmuş olabilir, ancak analist Ming-Chi Kuo şimdiden şirketin 2022 serisini bekliyor. MacRumors tarafından görülen bir yatırımcı notuna göre Kuo, Apple’ın yılın ikinci yarısında üç yeni iPhone çıkaracağını iddia ediyor. İşte detaylar.

Apple 2022 iPhone modelleri hakkında iki üst düzey modelin, delikli ekran kesiklerine ve 48 megapiksel birincil kameraya sahip olacağı bildiriliyor. Yani beklenti, Apple’ın 2017’de piyasaya sürülen iPhone X’ten bu yana telefonlarını tanımlayan çentik tasarımından uzaklaşmaya başlaması yönünde. 48 megapiksellik bir kameraya geçmek de şirket için önemli bir değişikliği temsil edecek. Son iPhone’lar yalnızca 12 megapiksel birincil kameralarla birlikte geliyordu. Şirket, daha yoğun bir sensöre geçerek, insanların gün boyunca yüksek çözünürlüklü çekimler yapmasına olanak tanıyacak.

Apple 2022 iPhone modelleri hakkında detaylar gelmeye devam ediyor

Daha ileriye yönelik güvenilir haberleriyle tanınan Kuo, Apple’ın 2023’te iPhone’a bir ekran içi parmak izi sensörü eklemeyi planladığını söyledi. Daha önce analist bunun gelecek yıl olacağını tahmin etmişti. Ancak şimdi beklenenden daha yavaş bir geliştirme süreci söz konusu. Analist Kuo’nun raporları bununla da kalmıyor. Kuo’ya göre, şirketin 2024’te katlanabilir bir iPhone çıkarmasını bekliyor. Katlanabilir iPhone konusu uzun süredir gündemde olmasına rağmen henüz net bir aksiyon alınmadı. Daha önceki yıllarda da 2020 yılında bir katlanabilir iPhone elde edeceğimiz söylenmişti ancak bu durum gerçekleşmedi. Gelecek yıllarda bu durum değişecek mi göreceğiz.

Apple çentik tasarımı konusunda çok ısrarcı: Keçi inadı tuttu