Herkes açık ve ücretsiz Teknofest başlıyor!

teknofest1

Herkes açık ve ücretsiz Teknofest başlıyor! Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde düzenlenen Teknofest, birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olma özelliği ile dikkat çekiyor. İlki 2018’de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin dördüncüsü bugün başladı. İstanbul’da gerçekleşen Teknofest Atatürk Havalimanı’nda yapılıyor.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen etkinlikler ve söyleşiler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemekte.

Herkes açık ve ücretsiz Teknofest başlıyor!

Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen binlerce gencin hayallerini gerçekleştirmek için çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenlenen festivale binlerce başvuru yapıldı.

21-26 Eylül 2021 tarihinde, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest ziyaretçilerini bekliyor.

teknofest

Katılım herkese açık ve ücretsiz

Festivale katılım ücretsiz olup festival kapsamında düzenlenen gösteriler, sergiler, aktiviteler ve seminerler herkese açık olacak. 18 yaşından küçük ziyaretçiler alana velileri ya da öğretmenleri ile kabul edilecek.

Festival, Covid-19 pandemi önlemleri göz önünde bulundurularak günlük 100 bin ziyaretçiye açık olacak.

Kayıt formu olmadan festivale giriş yapılmıyor

TEKNOFEST internet sitesi üzerinden kayıt işlemlerini tamamlamayan kişiler etkinliğe alınmamaktadır. Online kayıt işlemini tamamlayan ziyaretçilerin iki doz Covid-19 aşısını olmuş ya da önceden hastalığı geçirmiş olması gerekiyor. Bu şartları karşılamayanların ise son 48 saatte yapılmış negatif PCR testini göstermeleri isteniyor.

İdeal sevişme süresi bilim insanları tarafından açıklandı: Bunu aşmayın