Apple 2019’da iPhone fiyatlarını arttıracak

apple iphone

Apple önümüzdeki yıl iPhone başına kazandığı geliri daha da üst seviyelere çıkaracak gibi görünüyor. Böylece Cupertino merkezli şirket, servetine servet katmış olacak.

Apple’ın geçtiğimiz sene Kasım ayında satışa sunduğu iPhone X için 999 dolarlık bir etiket fiyatı belirlemesi, şirketin gelirlerine önemli bir artışa neden olmuştu. Geçtiğimiz sene Apple Store üzerinden satışa sunulan iPhone SE 32GB modeli ile iPhone X 256GB modeli arasında fiyat skalası açısından önemli bir fark vardı.

AppleStore’den bir iPhone satın alabilmek için 349 dolar ile 1149 dolar arasında değişen etiketlerde bir ödeme yapmak zorunda kalıyordunuz. Bu bağlamda Apple 2018’de sattığı her iPhone başına ortalama 742 dolar kazanacaktı.

iPhone başına gelir daha da artacak

Bu durumu finansal bir tablo ile raporlaştıran Loup Ventures ekibi 2019 için de benzer bir rapor hazırladı. Yine AppleStore üzerinden satışa sunulan iPhone modellerinden yola çıkılarak hazırlanan raporda, Cupertino merkezli şirketin 2019 ile birlikte iPhone başına kazandığı meblağı 791 dolara çıkardığı görülüyor.

Yani kabataslak konuşmak gerekirse, Apple 2019’da iPhone başına kazandığı parayı yüzde 20 oranında arttıracak diyebiliriz.

Loup Ventures ekibi tarafından hazırlanan tabloya aşağıdan göz atabilirsiniz.

apple

Bu tabloda 2019 boyunda en çok satacak olan iPhone modeli yüzde 38 ile iPhone Xr olarak gösterilmiş. Zaten genel beklenti bu yönde. Fakat Xr’ın yüzde 50’yi aşabileceğini düşünen analistler de mevcut. O zaman Cupertino merkezli şirketin ortalama kazancı 791 doların biraz daha altına düşebilir.

iPhone modelleri batarya karşılaştırması