Apple 2014 Yılını Lider Kapattı

Apple Think Different Apple Logo

Sektöründe lider klişe lafını Apple için kullanmamak haksızlık olur ki yılın son çeyreğini de rakiplerine büyük fark atarak zirvede tamamladı.

Apple henüz 2014 yılının ilk çeyreğinde piyasaya hakim olacağının sinyallerini vermişti. Yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre kârını yüzde 7 artırıp, 10.2 milyar dolara çıkarmıştı. Yılın dördüncü mali çeyreğinde ise net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13.3 arttırarak 8.5 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Flurry’nin yayınladığı rapora göre, Aralık ayının son haftalarının baz alındığı yeni rapora göre, bu dönemde satılan akıllı cihazlardan yüzde 51’lik pay alan Apple, sektördeki rakiplerine fark attı. Apple’ın sektördeki en büyük rakibi Samsung 17.7 pay alırken, Samsung’u yüzde 5.8 ile Nokia, 1.6 ile Sony ve 1.4 ile LG izledi.

Apple-logo

Daha önce Apple‘ın yöneticisi Tim Cook yılın CEO’su seçilmişti. CNN Money tarafından sıralamanın zirvesine yerleştirilen Cook, iş dünyasından birçok ünlü ismi geride bırakmayı başarmış, ünlü ismin bu başarısının ardındaki en büyük unsur olarak Apple’ın yüzde 40 oranında artan hisse senetleri gösterilmişti. Ancak 2014 yılında en çok konuşulan konulardan bir tanesi, bükülebilir iPhone 6 Plus’lardı.

Önce YouTube’a yüklenen bir videoyla başlayan “bükülme” akımı, kısa süre sonra rakip firmaları da harekete geçirmiş ve bu konuda göndermelerde bulundukları birçok çalışma yayınlamışlardı. Şirket yöneticileri ise bu sorunun çok az sayıdaki modelde olduğunu söyleyip sorun yaşayan kullanıcıların cihazlarını değiştireceğini belirtilmişti. Bu sorun şirketi pek zor duruma sokmuş olmayacak ki hem satış hem gelişme anlamında Apple’ın güçlenerek büyümesine engel olmadı.

Öyle görünüyor ki 2015 yılında bir süpriz yaşanmaz ise Apple teknoloji ile değişen hayatın en tepesinde olacak.

Whatsapp Ücretsiz Devam Edecek