Apple 15 Haziran’da ücretli Podcast aboneliklerini açıyor

apple

Geçen ay bir gecikmenin ardından Apple, gelecek hafta ücretli podcast aboneliklerini kabul etmeye başlayacak. The Verge, şirketin üreticilere ve yayıncılara özelliği 15 Haziran’da küresel olarak başlatacağını bildiriyor.

Apple, Nisan ayında hizmetin açıklanmasından sonra geçen ay Podcast’ler için ücretli abonelikleri duyurdu. Ancak şirket, “yaratıcılar ve dinleyiciler için en iyi deneyimi sunduğundan” emin olmak için lansmanı Haziran ayına kadar ertelemeye karar verdi. Bugün yeni bir rapor, Apple’ın podcast yayıncılarına uygulama içi aboneliklerin 15 Haziran’da küresel olarak kullanıma sunulacağını söylediğini iddia ediyor. Podcast yayıncıları için hizmet, reklamsız içerik ve özel şovlar gibi avantajlar karşılığında kendi fiyatlarını belirlemelerine izin verecek.

apple

Apple, ilk olarak Nisan ayındaki “Spring Forward” etkinliği sırasında podcast yayıncılarının içerikleri için ücretli abonelikler sunmasına izin vereceğini duyurdu. İçerik oluşturuculara tavsiyesi, reklamsız dinleme ve özel bölümler gibi avantajlar karşılığında kendi fiyatlarını belirleyebilmeleriydi. Tabii ki şirket, aboneliğin ilk yılında geleneksel yüzde 30’luk kesintisini ve sonraki yıllarda yüzde 15’lik bir komisyonu almaya devam edecekti. Apple, iOS 14.6 ile ücretli podcast aboneliklerini etkinleştirmenin temelini attı, ancak daha sonra ortaklık programını ortamı içerecek şekilde genişlettikten kısa bir süre sonra lansmanı Haziran’a erteledi. Söz konusu ücretli podcast uygulamasının resmi olarak başlamasına beş gün kaldı. Bir şeylerin ücretli olması ne kadar kullanıcı çekecek bekeyip göreceğiz.

Facebook, daha fazla yayın yapan içerik oluşturuculara ‘ekstra para’ verecek