App Store’da 1.5 milyar dolarlık dolandırıcılık engellendi

Apple App Store, eski uygulamaları kaldırıyor

Apple, 2021 yılında App Store’da durdurduğu şüpheli uygulamalar sayesinde 1.5 milyar dolarlık dolandırıcılığı engellediğini açıkladı.

Hem Apple’ın App Store’unda hem Google’ın Play Store’unda her geçen daha fazla uygulama kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca bu kullanıcılar içinde yapılan alış verişlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Ancak mobil pazarda yaşanan bu artış, her geçen gün artan bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Çünkü bu pazarda dönen para arttıkça, daha fazla dolandırıcı bu alana yöneliyor ve yeni yeni dolandırıcılık yöntemlerine karşı tetikte olmamız gerekiyor.

Hem Apple hem de Google mobil mağazalarındaki bu dolandırıcılık faaliyetlerinin önüne geçmek için büyük çaba sarf ediyor. Ancak en azından şu an için bu konuda Apple bir adım önde görünüyor.

Apple App Store uygulamaları ile ilgili yeni gelişme

Mobil uygulama mağazasını kullanan kullanıcılara güvenli bir deneyim sunmak isteyen Apple, her yıl çok sayıda dolandırıcılık girişimini engelliyor. Amerikalı teknoloji devi, yayınladığı son basın bülteninde, App Store’daki sıkı güvenlik politikalarını savundu ve bu sayede sırf 2021’de 1.5 milyar dolarlık dolandırıcılığı engellediğini açıkladı. Bu şüpheli işlemler yüzünden 1.6 milyon riskli uygulamayı ve güncellemeyi engellediklerini söyledi.

Apple, 1.5 milyar dolar değerindeki dolandırıcılık girişimlerinin engellenmesinin, App Store incelemeleri ve uygulama içi alışverişlerdeki sıkı kurallar sayesinde mümkün olduğunu belirtti. Bu sayede mobil uygulamalar indirmek ve kullanmak için en güvenli platform haline geldiklerine vurgu yaptı.

Safari bir milyar kullanıcıya ulaştı