AnTuTu’nun yeni şampiyonu Mate 20 Pro!

huawei mate 20 pro

Huawei’nin 7nm üretim süreci ile geliştirdiği Kirin 980 yonga setinden güç alan Mate 20 Pro, AnTuTu’nun yeni şampiyonu oldu. İşte konu hakkındaki detaylar.

Akıllı telefon pazarında muazzam bir rekabet mevcut. Genel olarak bakıldığında pek çok firmanın benzer yonga setleri kullandıklarını görüyoruz. Örneğin bugün satışta olan 10 üst segment modelden 9’unda Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 845 yonga seti vardır. Fakat bu telefonların hiç birinin performansı birbirlerine eş değer değil.

Bu durumun birden fazla nedeni mevcut. Akıllı telefonun üretiminde kullanılan mimariden tutunda, işletim sistemine eşlik eden ara yüze kadar telefonun performansını etkileyen pek çok faktör var.

Hali hazırda satışta olan telefonların hangisinin daha hızlı olduğunu öğrenmemizin en kolay yeri ise performans testleri. Genel olarak en çok kullanılan performans testleri ise AnTuTu ve Geekbench.

Daha bir hafta öncesine kadar AnTuTu’da Android tarafında bir numara olan isim Asus’un oyun odaklı telefonu ROG Phone’du. Fakat Mate 20 Pro’nun satışa sunulmasıyla işler değişti.

Artık AnTuTu’nun en hızlı telefonu Mate 20 Pro

Huawei’nin 7nm üretim süreciyle geliştirdiği Kirin 980 yonga setinden güç alan Mate 20 Pro, AnTuTu’dan aldığı 309.628 puanla ROG Phone’u geride bırakmayı başardı. Üstelik bu testte Mate 20 Pro’nun 6GB RAM’li versiyonu kullanıldı. Muhtemelen 8GB RAM’li versiyon kullanılsaydı, aradaki fark biraz daha fazla olabilirdi.