Anket Sitelerinden Nasıl Para Kazanılır?

anket sitelerrinden para kaznamak

#İŞBİRLİĞİ

1990’larda popülaritesi artan anket şirketleri 2000’lerle beraber yeni yüzyılın en büyük fırsatlarından biri olan İnternet’i keşfettiler. Sokaktaki insanların görüşlerini alarak müşterilerine bilgileri satan firmalar artık İnternet’te faaliyet gösteriyorlar.

Anket şirketleri kamuoyu araştırmalarını İnternet üzerinden yapıyor ve bunun için doldurdukları form başına kullanıcılarına para ödüyorlar. Ortada dönen para doldurulan anket sayısına ve anketlerin sürelerine göre değişiyor. Dolduracağınız form süreleri ortalama 5 dakika ile 20 dakika arasında değişiyor.

İnternet’ten para kazanmak isteyen kullanıcılar anketformu doldurarak para kazanabiliyor. Kullanıcıların anketlere harcadığı süre ve anketi yaptıran firmanın bütçesine göre anket ücretleri değişiklik gösteriyor. Kullanıcılar 10 dakika sürecek bir formun ardından 5 Dolar kazanılabiliyorken, 20 dakika sürecek bir anketten 3 dolar kazanabiliyor. Bu tamamen şansıza kalmış bir durum.

Boş vaatlere inanmayın

İnternet tahmin edebileceğinizden de büyük bir okyanus. Bu okyanus içerisinde boğulmamak için boş vaatlere kanmamalısınız. İnternet’te “anket sitelerinden para kazanmak” yazarak arama yaptırdığınızda karşınıza birçok site adresi çıkıyor ve bu siteler size ayda 1500 dolardan tutunda 5000 dolarlara kadar para kazanama vaadinde bulunuyorlar. Öncelikle bunların hepsi yalan. Niye İnternet kullanıcılar ayda 5000 dolar kazanma şansı varken başka işlerle uğraşıyor? Hiç bu soruyu düşündünüz mü? Evet anket siteleri para kazandırıyor fakat tahmin ettiğinizden daha az. Eğere sıkı bir İnternet kullanıcısı iseniz ve günde 3 – 4 saatinizi size yönlendirilen anketlere cevap vererek geçiriyorsanız ayda 200 ila 250 dolar arası bir para kazanabilirsiniz.

www.surveyscout.com bu tarz sitelere en iyi örneklerden bir tanesi. Sizlere Türkçe bir site önermek isterdim fakat hali hazırda hizmet veren birkaç Türkçe site bulunuyor. Bunlar para kazandırmaktan çok kullanıcılara ödül veren firmalar. www.surveyscout.com’a üye olmak için giriş seviyesi İngilizce yeterli olacaktır. Üyeliğinizi yaparken ilgi alanlarınızı ve kişisel bilgilerinizi doğru vermelisiniz. Çünkü firma mail adresinize iş gönderirken bu bilgilerden yararlanıyor. Ayrıca size gönderilen sorulara doğru cevap vermelisiniz çünkü anket içersinde verdiğiniz bir cevabın arkasından gelen iki veya üç soru ile sağlaması yapılıyor. Eğer soruları okumadan rasgele cevap verirseniz anket üzerinden para kazanma hayalleriniz başlamadan suya düşer.

Kendinize en uygun siteyi belirleyin

Surveyscouta ek olarak, Haris Polls, ZoomPanel, Opinion Place, Survey Spot, Opinion Outpost, CVS Advisor ve Survey Savvy adlı firmalardan anket doldurarak para kazanabilirsiniz. Bu sitelere üye olurken dikkat etmeniz gereken en büyük hususlardan birisi Türkiye’ye ödeme seçeneklerinin olup olmadığı. Doldurduğunuz 50 anketten sonra kazandığınız paraya sahip olamamak şevk kırıcı olabilir. Bu sebepten sitelere üye olmadan önce ödeme yapılan ülkelerin listesini kontrol etmekte fayda var. Bu liste sürekli değişiklik gösteriyor. Anket siteleri genellikle PayPal üzerinden ödeme seçeneğini destekliyorlar. Eğer sitede PayPal logosu görüyorsanız gönlünüz rahat olsun.

Başlarda anket doldurmak sıkıcı gibi görünse de bir süre sonra alışacak ve her gün bu sitelere girmeden yapamayacaksınız. Şimdiden bol kazançlar.

Satış Ortaklığı Sistemi Nedir? Nasıl Para Kazanılır?