AndroidP ile gelen Vulkan 1.1 grafik uygulaması

vulkan

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Android’in yeni sürümü AndroidP daha gelişmiş görsel içerik ve daha iyi performans gösteren Vulkan grafik arayüzü ile karşımıza çıkıyor.

Peki AndroidP ile birlikte desteklenen Vulkan Grafik 1.1 uygulamasının önceki sürümlerden farkı ne?

Vulkan API ile ARM’deki OpenGL ES API’sinin karşılaştırmasını yapacak olursak daha gelişmiş görsel içerik. Ve daha iyi bir oyun performansı sunacağını söyleyebiliriz. Samsung 2016 yılından bu yana ve Galaxy S7 serisinden itibaren Vulkan Grafik Uygulamasını destekliyor. Google’da Nougat sisteminden itibaren Android işletim sistemi üzerinde Vulkan grafiğe destek vermiş durumda. Tabii ki Vulkan grafik arayüzü de yerinde durmuyor ve geliştiriciler üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Yeni Vulkan grafik arayüzünün adı 1.1. Vulkan 1.0 uygulamasının üzerine çıkarılan ve daha gelişmiş versiyon olan 1.1 arayüz görsel içerik ve hareket eden nesneler içeren mobil oyunlar konusunda geçmiş nesillere göre çok daha başarılı bir performans sergiliyor. Vulkan 1.1 arayüzü AndroidP üzerinde kullanıma sunulmuş durumda.

Görünen o ki çok yakında avuçlarımızın içinde ev yapımı oyun konsolu performansına sahip cihazlar olacak. Bundan şüphemiz yok.

AndroidP