Galaxy S7 Vulkan API desteğine kavuşuyor!

vulkan api destegi

Geçtiğimiz Nisan ayında Samsung TouchWiz arayüzünün Vulkan grafik API desteği gösterilmiş ve Samsung güncelleme için söz vermişti. Firma sözünü tutuyor.

E3 2016’da ilk defa gösterilen Samsung Vulkan API desteği, daha uzun bir pil ömrü ve daha yüksek performans desteği vaad ediyor. 3D grafik API desteği, Android 7.0 Nougat tarafından varsayılan olarak destekleniyor. Ancak Samsung’un telefonlarında halen Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi yer alıyor.

Yapılan ilk gösterimde Need for Speed: No Limits oyununun Vulkan API desteği sunan ve sunmayan akıllı telefonlar ile karşılaştırmalı bir sunumu yapılmıştı. Grafik detayları ve performans olarak fark ciddi ölçüde ortaya çıkmıştı.

Samsung, kullanıcılarına Vulkan API desteği sunan ilk telefonun Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge olacağına dair söz vermişti. Yeni gelişmeler firmanın bu sözünü tutacağını gösteriyor. Güncellemeler yolda!

Çoğu zaman eleştiri konusu olan TouchWiz arayüzünün bu güncelleme ile birlikte çok daha performanslı çalışacağı tahmin ediliyor. Geçtiğimiz haftadan itibaren bazı güncellemelerin yayınlanmaya başlandığı rapor edildi. Ancak bu küresel çapta bir güncelleme değil, dağıtımdan önce bir çeşit test şeklinde düşünülüyor. Yani Samsung hazırlıklara başlamış durumda.

Ancak şunu hatırlatmakta fayda var, Vulkan API desteğinin avantajlarından faydalanmak için geliştiricilerin oyunları Vulkan API’ye hazırlaması gerekiyor. Aksi takdirde pek bir avantaj söz konusu olmayacak.

Sony Xperia XZ ve Xperia X Compact duyuruldu!