Android’e Trojan bulaştı!

zbot

Google’ın Taşınabilir Cihazı Android’e Trojan bulaştı. Konuyla ilgili detaylı bilgiler haberimizde yer alıyor.

Android’e bulaşan Zararlı Yazılımın İsmi ZBot. Zbot İnternet Sitelerini kopyalayarak Kullanıcıların Kişisel Bilgilerini ele geçiriyor.

20 adet Zararlı Yazılımı, Rus Kullanıcılar tespit etmiş durumda. Dr.Web de bu Zararlı Yazılımlarla ilgili bir çalışma yaptı. Çıkan sonuçlar ise pek de iç açıcı değil.

Şubat 2015’den bu yana 52.000 Android İşletim Sistemli Cihazda, 20 farklı Zararlı Yazılım tespit edildi. Bu 20 BotNetten halen 15’i aktif bir şekilde Android’e zarar vermekte.

zbot

Peki, Zararlı Yazılımlar nasıl çalışıyor?

ZBot, Android İşletim Sistemli cihazlarda sahte bir Google Play Store sayfası açıyor. Buradan; “Uygulamaları Güncelle” uyarısı yapan Zararlı Yazılım, Kullanıcıların kafasını karıştırıyor.

Yemleme saldırısına maruz kalan Kullanıcılar, ister istemez buraya dokunarak cihazlarını virüslerin saldırısına açık hâle getiriyor.

Özellikle ZBot, Rus Kullanıcıları gözüne kestirmiş durumda. Rusya Bankalarını ele geçirmeye çalışan Hackerlar, Ruslarla Gizli bir Siber Savaşına girişmiş durumda. Bakalım, bu saldırıları kimler gerçekleştiriyor? Gerçekler ilerleyen zamanlarda ortaya çıkacaktır.

Selfieci güzeli: InFocus M680