Android Wear 2 Yayınlandı!

Android Wear 2.0

Google, Android Wear 2 işletim sistemini sonunda yayınladı. Yılan hikayesine dönen işletim sistemi, bugün itibariyle yayınlanmaya başladı. Güncellemenin detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Mart 2014’te duyurulan ve Motorola, LG, Asus ve Huawei gibi şirketlerin de destek verdiği Android Wear ekosistemi, uzun zamandır yeni sürümünü bekliyordu. Çıkışından neredeyse 4 yıl sonra yeni  güncelleme yayınlandı.

Bir lansman yapmayan Amerikan internet devi, güncellemenin yayınlandığını şirketin yetkililerinden Hoi Lam’ın Twitter’dan yaptığı açıklamayla duyurdu. Gelecek haftadan itibaren OTA üzerinden gönderilmeye başlayacak güncellemenin detayları da Hoi Lam tarafından açıklandı.

Yeni Özellikler

 

3. parti chat uygulamalarının Rehber bölümünde desteklenmeye başlaması, Play Store’un arayüz ve kullanışlılık açısından geliştirilmesi ve farklı hata ve sorunların düzenlenmesi güncellemeyle birlikte gelenler arasında.

Çok az özellik geldiği düşünüldüğünde Google’ın bu sürümü Wear 2.0 olarak adlandırması oldukça garipseniyor. Basit güncellemeler ile gelebilecek özellikleri içeren yeni güncellemeden sonra Google’ın nasıl bir güncelleme takvimine sahip olduğu ise bilinmiyor.

Ülkemizde satılan Wear cihazların en büyük sorunu Türkçe dil desteği. Resmi olarak Türkçe dil desteğine sahip olmayan cihaz, bu nedenle firmaların Türkiye temsilcilikleri tarafından ülkemize getirilemiyor. Ancak, ithalatçılar farklı yöntemlerle ürünleri ülkemizde satabiliyor. Ürünlerin ortalama fiyatları da 600 liradan 2000 liraya kadar değişiyor. Google Türkiye’nin işletim sistemine ne zaman Türkçe dil desteğini getireceği ise henüz bilinmiyor.

Google Telefon Üreticilerine 7.2 Milyar Dolar Ödedi!

ASELSAN ve TÜBİTAK Yarı İletken Şirketi Kurdu!