Android One’lı Moto X4 ortaya çıktı

android one

Google’ın Android One konusunda artık yeni bir ortağı var. Zira Motorola’da artık Android One için cihaz üretecek. Bunlardan ilki ise Moto X4!

Genel itibari ile gelir düzeyi düşük kesimleri akıllı telefonlarla tanıştırma projesi olarak lanse edilen Android One, aktif olduğu bölge sayısını genişletmeye devam ediyor. Google şimdiye kadar Android One’ı Hindistan gibi gelir düzeyi düşün Asya ülkeleri ile sınırlamıştı. Fakat Motorola ile Google arasında yapılan yeni anlaşma sayesinde Android One artık Amerika’da da boy gösterecek.

Sızıntı dünyasının güvenilir isimlerinden biri olan Evan Blass, geçtiğimiz gün Twitter hesabı üzerinden Android One destekli Moto X4 modelini açığa çıkardı. Bilindiği üzere Moto X4 hali hazırda satışa sunulmuş bir model. Peki Android One destekli model ile normal model arasında ne gibi farklılıklar bulunacak?

moto x4

Aslına bakılırsa temelde yani teknik özellikler baz alındığında herhangi bir farklılık bulunmayacak. Yani iki X4 modelinin de aynı kategoride olduğunu söylemek mümkün. Elbette Android One destekli olan X4 modeli, güncellemeleri ilk elden alacak. Dolayısıyla bu konuda normal modele bir üstünlük sağlaması söz konusu.

İki Moto X4 modeli arasındaki bir diğer farklılığın ise fiyat konusunda ortaya çıkması bekleniyor. Malum Android One projesi kapsamındaki telefonlar 400 doların altında fiyatlandırılıyor. Dolayısıyla Android One’lı X4’ün fiyatının da 400 doların altında olacağı kesin. Yine de bekleyip göreceğiz.