Android 8 Oreo resmiyet kazandı!

android oreo

Uzun bir süredir Android O şeklinde lanse ettiğimiz yeni Android sürümünün tam ismi ortaya çıktı. İşte Android 8 Oreo hakkındaki son detaylar.

Akıllı telefon sektöründe en çok kullanıcıya sahip işletim sistemi olan Android, önümüzdeki günlerde önemli bir güncelleme alacak. Gelecek olan güncelleme ile bir sonraki Android versiyonu olan 8.0’a geçilmiş olacak. Şimdiye kadar Android O şekilde lanse edilen yeni sürüm, geçtiğimiz gün nihayet tam ismine kavuştu. Google yeni sürümün Android 8 Oreo şeklinde isimlendirildiğini açıkladı.

Zaten yeni Android sürümünün Oreo ismini kullanacağı uzun süredir konuşulmaktaydı. Fakat Google’dan resmi bir açıklama gelmediği için genel itibari ile bir çok raporda yeni Android sürümü Android O olarak lanse edilmekteydi.

Google, Android 8 Oreo için bir takım hatırlatmalarda da bulundu. Teknoloji tutkunlarının da tahmin edebileceği üzere Android 8 Oreo ilk olarak yeni Nexus ve Pixel modellerinde karşımıza çıkacak.

Ayrıca 2017 sonuna kadar Essential, General Mobile, HMD Global, Huawei, HTC, Kyocera, Motorola, LG, Samsung, Sharp ve Sony logosunu taşıyan bazı modellerin de Android Oreo desteğine kavuşacağı belirtildi.

Google’ın yeni mobil işletim sistemi Android O özellikle pil performansı iyileştirmeleri ile ön plana çıkıyor. Zira Android sürümlerinde genel bir sorun olan uygulamalarda pilin aşırı ısınması olayının, yeni sürüm ile birlikte tarihe karışması bekleniyor.

Bu arada dip not olarak belirtelim. BlackBerry resmi sitesi üzerinden yaptığı açıklamada Keyone isimli modelinin Android O’yu destekleyeceğini doğruladı.