Android Lollipop 5.1 Neler Getirecek?

android lollipop 5.1 2

Evinizin yakınında herkese açık bir Wi-fi bağlantısı ulaşıyorsa Wi-Fi üzerinden internete bağlanmak sorun teşkil ediyordu.

Android 5.1 ile birlikte bu karmaşa sorunu çözülüyor. Cihaz bu bağlantılar arasında ayıklama yapıyor ve bağlantısı çok da iyi olmayan ağları hatırlayarak otomatik olarak bağlanmıyor.

Henüz tam netliğe kavuşmamış olsa da “Google Connection Services” adlı bir uygulama ile cihazınızın bilinmeyen Wi-fi ağlarından korunacağı ve VPN üzerinden güvenli bağlantı sağlanacağı söylentileri “Pocketables tarafından yayılmaya başladı.

Google; Android cihazlarında sessiz mod –Sessiz Durum- özelliğini ortadan kaldırmıştı. Yani gelen uyarıları ses ya da titreşim olmadan asla alamıyorduk.

Giden özelliği fazla aranmış olacak ki 5.1 güncelleştirmesiyle sessiz mod geri dönmüş oldu. Android 5.0’ı belirli saatler arasında insanlar tarafından rahatsız edilmeyecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

android lollipop 5.1-2

5.1 sürümüne getirilen yeni bir sonraki alarma kadar işlevi ise mesela sizi uyandıracak alarm çalana kadar telefonunuzu sessizde ya da uçak durumunda tutuyor.

Bu sayede başkaları tarafından uykunuz bölünmeden rahatça uyuyabiliyorsunuz. Bu sorunu çok sık yaşayanlar artık daha az uykusuzluk çekecek. Uykusuzluk problemi Android 5.1 ile rafa kalkacak.

TellTale Şimdi de Minecraft Oyunu Yapıyor