Android 13 Beta 2 kullanıma sunuldu

Android 13 Beta 2 kullanıma sunuldu

Google’ın bu yıl içinde kullanıma sunmayı planladığı bazı Android güncellemelerine göz atmak istiyorsanız daha fazla beklemeniz gerekmeyecek. Şirket, bugün I/O 2022 geliştirici konferansında Android 13 için ikinci genel beta sürümünün kullanıma sunulacağını açıkladı. İşte detaylar.

Google, işletim sisteminin en son sürümünü üç büyük tema etrafında tasarladığını söyledi: telefonunuz merkezdeyken daha fazlasını yapmak; telefonun ötesinde tabletler ve saatler gibi diğer cihazlara geçmek; ve tüm bu cihazların birlikte uyum içinde çalışmasını sağlamak. Android 13 bir süredir bekleniyordu bu sebeple gelmesi kullanıcılar açısından da heyecan verici diyebiliriz.

android 13
android 13

Cihazınızı kişiselleştirmenin daha fazla yolunun yanı sıra gizlilik ve güvenlik yükseltmeleri de bekleyebilirsiniz. Ana ekranın alt kısmındaki yeni görev çubuğu, Mesajlar, Haritalar ve YouTube Müzik dahil 20’den fazla Google uygulaması için yeniden tasarımlar gibi özelliklerle bu sefer Android tabletlere büyük bir odaklanma var. Google’ın bu yıl içinde son bir Android 13 sürümüne doğru ilerlerken ikinci beta sürümünü bu ay yayınlaması zaten bekleniyordu. İki geliştirici önizlemesini izleyen ilk beta, yenilenmiş bir medya oynatma kutusu gibi bazı UI güncellemeleri olmasına rağmen, çoğunlukla arka uç iyileştirmeleriyle ilgiliydi. Android cihazlar için gelen her yükseltme kullanıcıların deneyimini iyileştirmeye devam ediyor. Dolayısıyla 13 sürümüyle ilgili de detayları bekleyip göreceğiz. Bu sırada Google çok daha farklı güncellemeler sunmaya devam edecek.

Xperia 1 IV, 4K OLED ekran ve Snapdragon 8 Gen 1 ile piyasaya sürüldü