Fast food yemek artık lüks oldu!

Fast food yemek artık lüks oldu!

Fast food yemek artık ABD genelinde lüks sayılıyor. İşte tüm detaylar.

Yeni bir ankete göre Amerikalıların neredeyse yüzde 80’i artık enflasyonun neden olduğu yüksek fiyatlar nedeniyle fast food’u lüks bir ürün olarak görüyor. Sonuç olarak Amerikalılar dışarıda daha az yemek yiyor ve bu da fast-food restoranlarının müşterilerini kaybetmelerine yol açıyor. LendingTree kısa süre önce 2.000 Amerikalı yetişkinle bir anket gerçekleştirdi ve onların hazır gıda konusundaki görüşlerini ve satın alma alışkanlıklarını sordu. Anket, dört Amerikalıdan üçünün genellikle haftada bir kez hazır gıda yemesine rağmen yüzde 62’sinin artan fiyatlar nedeniyle dışarıda daha az yemek yediğini söyledi. Ankete katılanlara göre, menülerdeki artan maliyetler son altı ayda Amerikalıların yüzde 65’ini şaşırttı.

Fast food yemek artık lüks oldu!

Yaklaşık yüzde 80’i, artan yemek maliyetleri nedeniyle fast food satın almanın lüks olduğunu söyledi. Ankete katılanların yarısı, hazır gıdayı lüks olarak gördüklerini, çünkü mali açıdan sıkıntı çektiklerini söyledi. 30.000 dolardan az kazanan Amerikalıların yüzde 71’i, küçük çocuklu ebeveynlerin ise yüzde 58’i fast foodu lüks olarak görüyor.

Amerikalıların genel olarak yüzde 67’si hazır gıdanın evde yemekten daha ucuz olması gerektiğini düşünüyor ancak yüzde 75’i artık durumun böyle olmadığını söylüyor. Ankete katılanların neredeyse yarısı, fast food’un, kendi tahminlerine göre, neredeyse lüks bir restora kadar maliyetli olduğunu söyledi. Ankete katılanların yarısından fazlası (yüzde 56) kolay ve ucuz bir yemek istiyorlarsa evde pişirmeyi tercih ediyor.

ChatGPT Edu Tanıtıldı: Üniversitelere Özel Yeni Yapay Zeka