Amerikan Teknoloji Devleri Hükümete Karşı

Amerikan Teknoloji Devleri Hükümete Karşı

Amerikan hükümetinden ve güvenlik kuruluşlarından gelen istekler hakkında sessiz kalmak istemeyen teknoloji devleri, konuyu mahkemeye taşıdı.

Microsoft, Google, Yahoo ve Facebook gibi Amerikalı teknoloji firmaları, Amerikan hükümetinden gelen isteklerden ve bu isteklerin gizli kalması için yapılan baskılardan sıkılmış gibi görünüyor. Hükümetin sessiz kalmaları için kendilerine yaptığı baskıdan sıyrılmak isteyen Amerikan teknoloji devleri, bu yönde çıkarılan mahkeme kararlarını tersine döndürmek için harekete geçtiler.

Google_logo

Amerikan teknoloji devleri sürekli olarak Amerikan güvenlik kuruluşlarından gelen isteklere cevap vermek zorunda kalıyorlar. Firmalar her ne kadar bu istekleri reddemiyor olsalar da, en azından bu istekler hakkında konuşma haklarını ellerinde tutmak istiyorlar. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yahoo, sessiz kalmaları için alınan kararlara karşı koyacaklarını belirtti ve Amerikan firmalarının kendilerine güvenlik kuruluşlarından gelen istekler hakkında konuşma haklarının bulunduğuna vurgu yaptı. Konuyla ilgili olarak benzer bir tutum takınan Google da, bu tür bir konuda getirilecek konuşma yasağının risklerine dikkat çekti.

Steam, Linux’u Neredeyse Ele Geçirdi