Amerika Huawei üzerine oynamaya devam ediyor!

Huawei, en büyük Çinli rakibi lisans anlaşması imzaladı

Dünyanın süper gücü olan Amerika Birleşik Devletleri, Çinli teknoloji şirketi Huawei’i bitirmeye ant içmiş gibi görünüyor.

Amerika Huawei üzerine oynamaya devam ediyor! Huawei, 2019 yılına kadar dünyanın en önemli teknoloji markalarından biri konumundaydı. Şirketin özellikle Android dünyasında fazlasıyla geliştiği ve Samsung’a kafa tutacak pozisyona geldiği birçok teknoloji uzmanı tarafından kabul edilen bir durum haline gelmişti. Ancak 2019 yılında patlak veren “Casusluk” suçlamalarıyla birlikte, Huawei için zor günler de başlamış oldu.

Huawei, en büyük Çinli rakibi lisans anlaşması imzaladı

Amerika Birleşik Devletleri tarafından uygulanmaya başlanan ambargo yüzünden ilk etapta Android ekosisteminin dışına itilen Huawei, daha sonra ise birçok Amerikan şirketinin kara listesine alınmış ve yeni nesil bağlantı teknolojisi olan 5G’ye ulaşımı da imkansız kılınmıştı.

En iyi kamera

Amerika Huawei üzerine oynamaya devam ediyor!

İşte yıllardır devam eden bu yasakların artık yavaş yavaş gevşetilmesi beklenirken, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden tarafından imzalanan yeni karar, teknoloji dünyasında şok etkisi yarattı. Yeni karara göre artık hiçbir Amerikalı şirket Huawei’ye hiçbir ürün satamayacak. Karar öncesi durumda, Amerika’nın “hayati” olarak nitelendirmediği sektörlere yönelik böyle bir yasak kararı bulunmuyordu. Ancak artık yasağın kapsamı iyiden iyiye genişletilmiş oldu.

Okula Dönüş

Tabi bu karar neticesinde de gözler bir kez daha Çinli teknoloji devi Huawei’e çevrildi. Google tarafından Android ekosisteminin dışına itilmesinden sonra kendi işletim sistemi olan HarmonyOS’a ağırlık veren Huawei, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu kararı sonrası daha pek çok konuda daha benzer kararlar almak zorunda kalacak gibi görünüyor.

MentalUP ’tan 2022 yılında 15 farklı ülke pazarında 5 milyon yeni kullanıcı