AMD, Zen işlemcileri ile Ocak ayında harekete geçiyor

amd zen cpu

Birçok kişi tarafından ne zaman piyasada olacağı ilgiyle beklenen AMD Zen serisi işlemciler için sonunda tarih belirlenmeye başladı. AMD, işlemciler için çıkış tarihi olarak Ocak ayını işaret etti.

AMD tarafından olduça titiz bir şekilde üzerinde emek harcanan ürünlerden biri olan Zen mimarisi işlemci serileri ile ilgili birçok bilgi internet ortamına sızmaya başladı.

AMD, ilk öncelikle değişikliği isimlendirmede yaparak başlamış gözüküyor. Bundan sonra FX yerine SR adı kullanılmaya başlanacak. AMD, bu serisinde 3 farklı segment ile piyasada pazar payına sahip olmak istiyor. İlk olarak SR3 serisi giriş seviyesi donanımları süsleyecek bir ürün olacak. Bu işlemcilerin ardından ise orta segment ürün Zen SR5 ailesi bulunuyor. Serinin en üst seviye performansına sahip olan ürün ise Zen SR7 olacak. Bunlara ek olarakda  daha fazla hız aşırtma imkanı bulunan özel  SR işlemciler piyasadaki yerini alacak.Ve en önemli olan durum bu serinin tamamen 14nm üretim mimarisine kurulu bir şekilde planlanmış olması.Diğer bir bilgide yeni serinin 65W-95W civarında bir ısıl tasarım gücü sunması durumu. Özel versiyonları daha yüksek frekans değerleri barındıracak ama TDP değeri yine 95W seviyesinde bulunacak.

AMD tarafından yapılan testlere bakacak olursak SR7 işlemcilerin render alma anlamında Intel Core i7-6850K ile aynı seviyede bir performans sergilediği gözüküyor. Üstelik AMD SR7 işlemcilerin uygun fiyatlarda seyretmesi firmanın elini güçlendiren bir diğer önemli durum. Bu yeni seri X370 kod adlı AM4 anakartlar ile tam uyumlu bir şekilde çalışacak.

Sonuç olarak AMD yine fiyat performans arenasını gözeterek ürün üretme konusundaki başarısını devam ettirdiğini bizlere gösteriyor.

Vivo, kavisli ekranlı telefonu ile geliyor