AMD Ryzen 2 Ne Zaman Satışa Çıkacak?

1 Milyon Ryzen Hazır

AMD büyük geri dönüşü olarak nitelendirilen Ryzen işlemci ailesinin ikinci nesli için gün sayılıyor. Firmanın büyük bir başarı yakalamasını sağlayan Ryzen işlemciler, yeni üretim teknolojisiyle  ne zaman satışta olacak?

AMD Ryzen Şubatta Geliyor

Sıfırdan geliştirdiği Zen mimarisiyle geçtiğimiz sene Ryzen işlemlerini piyasaya süren AMD, rakibi Intel’i çoklu çekirdek performansında rahatlıkla geçer hale gelmişti. Firmanın 12 nm üretim teknolojisiyle üreteceği yeni işlemciler, Zen+ mimarisine sahip olacak. Yeni mimariyle birlikte 4.2 Ghz ve 4.4 Ghz gibi hızlara ulaşabilir hale gelecek olan işlemcilerin tek çekirdek performanslarında artış bekleniyor.

2000 serisi adı  altında satışa olacak olan tepe seviyesi R7 modelleri, 2018’in Şubat ayından itibaren teknoloji marketlerinde bulunabilir olacak. Intel Core i5‘e rakip olan orta seviye R5 işlemciler ve Intel Core i3’e rakip olan R3 işlemcilerin ise Mart ayından itibaren satışa sunulması bekleniyor.

2017 yılında da taşınabilir cihazlardan uzak kalan AMD, 2018 ile birlikte bu sorunu aşma hedefinde. Ryzen Mobile işlemciler geçtiğimiz aylarda tanıtılmış ve Asus, Lenovo, HP gibi önemli üreticiler ilk cihazlarını ortaya çıkarmıştı. Zen mimarili ilk taşınabilir bilgisayarların da 2018’in ilk çeyreğinde satışta olması bekleniyor.

Yeni işlemcileriyle birlikte yeni yonga setini de piyasaya sürecek olan işlemci devinin yeni işlemcileri ve yonga seti ilk nesil Zen ürünleriyle birebir uyumlu olacak. 2020 yılına kadar AM4 soketini kullanacağını belirten firma, X470 ve B450 serisi anakartlarını yeni işlemcileriyle birlikte piyasaya sürecek.

Ürünlerini yurt dışından kısa süre sonra ülkemizde de satışa sunan firmanın yeni ürünlerinde de benzer bir tavır takınması bekleniyor. Zen mimarisine sahip taşınabilir bilgisayarı ise ülkemize Asus, Lenovo gibi üreticilerin getirmesi gerekiyor. Üreticilerin ürünleri ülkemize getirip getirmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Yedinci nesil 2019 model Volkswagen Jetta Test Sürüşünde!