AMD Ryzen Ne Zaman Türkiye’ye Gelecek?

ryzen 03 1

AMD’nin geçtiğimiz haftalarda detaylarını aktardığı yeni nesil işlemcileri ne zaman ülkemize geleek? AMD Ryzen ve ülkemize geliş tarihi hakkındaki detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

AMD’nin uzun zamandır üzerinde çalıştığı işlemci ailesi Ryzen geçtiğimiz ay duyurulmuştu. Zen kod adı ile geliştirilen işlemci yüksek performans hedefiyle geliştirilmekte. Firmanın ezeli rakibi İntel’in en yüksek seviye masaüstü işlemcileri ile kafa kafaya performans veren hatta yüksek performans sonuçları elde edebilen yeni işlemcisi hakkında lansmanda pek çok detay verilmişti.

Verilen detayların büyük kısmı teknik özelliklerden oluşmazken firma birebir İntel’in 6900K işlemcisiyle yeni nesil Ryzen işlemcisini kıyasladı. 8 çelirdekli ve 16 thread bulunan işlemci 3.4 GHz+ çalışma frekansına sahip. 10 MB L2+L3 önbellek bulunurken yeni nesil işlemci kendisine özel olarak geliştirilen AM4 platformunda çalışacak.

İşlemci ailesiyle birlikte gelecek olan yeni nesil anakartlar da şu an hazırlanıyor. Pek fazla sızıntının olmadığı konu da AMD ve iş ortaklarının sıkı bir çalışma içerisinde olduklarını söyleyebiliriz.

Satış Tarihi ve Fiyatı

Şu an için en tepe model hakkında bilgilerin verildiği işlemci ailesinin detaylı teknik özellikleri ve alt modelleri hakkındaki bilgileri yeni yıl ile birlikte duyurulacak. Dünya genelinde 2017’nin ilk çeyreğinde satışta olacağı açıklanan işlemcinin ülkemizde ne zaman satışa çıkacağı da merak konusuydu.

Amerika ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde 2017 yılının ilk çeyreğinde satışta olması beklenen işlemcinin satış fiyatı da henüz bilinmiyor. Fiyat bilinmesede firmanın geleneği bozmayacağı ve İntel’den daha uygun fiyatlı bir ürün piyasaya süreceği gelen bilgiler arasında.

AMD Türkiye’ye yakın kaynaklardan gelen bilgiye göre firmanın yeni nesil işlemcileri ve anakartları ile dünya ile benzer zamanda ülkemizde olacak. Dünya genelinde 2017’nin ilk çeyreğinde satışa sunulması beklenen ürünlerin ülkemize de benzer tarihlerde gelmesi bekleniyor. Ürünlerin en fazla 2017 ikinci çeyreğinin başlarında ülkemize geleceği öngörülüyor.

Segway Büyük İndirime Girdi!