AMD’nin sürücüleri Nvidia’dan daha kararlı!

AMD

Yapılan araştırmalara göre; AMD’nin yayınlamış olduğu güncellemeler, Nvidia’nın yayınlamış olduğu güncellemelerden daha kararlı. Peki, Advanced Micro Devices, testlerden kaç puan alarak Nvidia’yı geçmeyi başarıyor?

QA Consultants, Advanced Micro Devices’ın sürücülerinin, NVIDIA’nın sürücülerinden daha kararlı olduğunu iddia eden bir rapor yayınladı. Rapora göre; AMD’nin yazılımları 432 adet testten 401‘ini geçmeyi başardı. Nvidia’nın yazılımları ise aynı testten 356‘sını geçebildi.

Bu temel olarak AMD’nin GPU’larının yüzde 93‘lük bir geçiş oranı elde ederken, NVIDIA’nın GPU’ları yüzde 82‘lik bir geçiş oranı elde ettikleri anlamına geliyor.

AMD sürücüleri daha stabil!

QA Consultants, AMD’den altı ve NVIDIA’dan altı oyun makinesi ve iş istasyonu kullandı. Kullanılan AMD GPU’ları; Radeon RX Vega 64, RX 580, RX 560, Radeon Pro WX 9100, WX 7100 ve WX 3100 idi.

NVIDIA’nın ise; GeForce GTX 1080 Ti, GeForce GTX 1060 (6 GB), GeForce GTX 1050 (2 GB), Quadro P5000, Quadro P4000 ve Quadro P600 modelini kullandı.

QA Consultants, GPU’yu strese sokmak için 64 bit CRASH varyantını kullandı. CRASH, 4 saatlik bir süreyi kapsayan ve S3’ü kapsayan test senaryolarını, ekran çözünürlük değişikliklerini, görüntü yönelim değişikliklerini, içerik korumayı ve görüntülemeyi işleyen bir GPU stres testi aracı olarak tanımlanmaktadır.

AMD

Nvidia fotoğraf iyileştirmede devrim yaratıyor!

QA Consultants yaptığı test ile ilgili; “4 saatlik stres testi, belirgin kalite sorunlarının iyi bir göstergesi iken, aralıklı stabilite arızalarını veya hatalarını yakalamak için yeterli değildir. Bu nedenle, bu testi her GPU için 12 gün boyunca arka arkaya çalıştırdık. Bu, GPU sürücüsünün başarısız olmasını sağlamak için tasarlanmış bir testte 288 saatlik kesintisiz gerilimi hesaba katar.” açıklamasında bulundu.