AMD neler yapacak?

amd1

ABD’li bilgisayar bileşeni üreticisi AMD’nin ZEN’i yeni ufuklara yelken açacak bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor.

AMD’nin ZEN’i; Fury’nin yaşadığı başarısızlığı ortadan kaldıracak bir teknoloji. AMD; uzun yıllardan beri Intel ve Nvidia’ya karşı sağlam hamleler yapmış durumda.

Yıllardan beri Intel ve Nvidia rekabetinde oldukça zorlanan firma fiyat-performans ürünleri ile rekabetten daha az yara olarak kurtuldu.

Intel ve Nvidia’nın birbirlerini suçlayarak birleşememeleri –Biri parayı çok istemek biri de verilen vaati yerine getirmemekle suçlandı- rakibi AMD’nin ekmeğine yağ sürdü.

Üstelik AMD; ATI’yi de bünyesine katarak oldukça elini güçlendirmiş oldu. Bir de Nvidia’nın PlayStation 3’teki başarısızlığı eklenince AMD rakibine oranla hisselerini 2’ye katlamış oldu.

amd

AMD’den Jim Keller şirketten ayrılsa da firma yoluna dosdoğru devam etmeye devam ediyor. AMD’nin APU’su da şirketin gelecek yol haritası için önemli bir yol haritası olmuş durumda.

Nvidia da şu an bir kriz yaşanıyor. Ve bu krizi şirket; işçilerin masraflarını azaltarak ya da ilerleyen zamanlarda çıkararak çözmeyi planlıyor. Konuyla ilgili diğer bilgiler bir sonraki haberimizde yer alıyor.

Lumia 950 ve 950 XL’ın fiyatları ortaya çıktı!