AMD Kanser Araştırmalarına Destek Veriyor

amd

AMD, fizik alanında ağır iyon araştırmaları gerçekleştiren GSI, AMD FirePro S9150 grafik kartları ile 3 petaFLOPS gücünü aşkın sunucu performansı sağladığını açıkladı.

 Yeni L-CSC yığının her bir 160 ASUS ESC4000 G2S devresi, toplam 3.25 petaFLOPS tek duyarlı ve 1.62 petaFLOPS çift duyarlı performans üretmek üzere 4 adet AMD FirePro S9150 sunucu GPU ile donatıldı. Yığın, araştırma uygulamaları için en hızlı OpenCL tatbiklerinden birini kullanarak, Lattice Quantum Chromo Dynamics (Lattice QCD) işlemsel araştırmaya imkan sağlıyor. Lattice QCD hesaplamaları yüksek enerji ve ağır iyon fiziği konusunda geniş bir araştırma yelpazesine uygulanabiliyor.

amd

 Almanya’nın Darmstadt şehrinde bulunan GSI (Gesellschaft für Schwerionenforschung), kanser tedavisinin de dahil olduğu ağır iyon çalışmalarının gerçekleştirildiği bir araştırma merkezi. İşlem yığını, fizik, sinirbilim, hayat bilimi ve bilgisayar bilimi konusunda faaliyet gösteren FIAS ile birlikte tasarlanarak inşa edildi. Önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde GSI yeni bir partikül hızlandırıcı ve bulucusu olan FAIR’i (Anti-Proton ve Ağır İyon Araştırmaları Tesisi) inşa edecek. Bu tesis, dünyanın dört bir yanından araştırma görevlileri tarafından muazzam buluşları doğuran deneyler için kullanılıyor.

 GSI’dakine benzer yüksek enerji fizik deneyleri, simülasyonlar için devasa işlem istasyonlarına ihtiyaç duyuyorlar. L-CSC yığını ise son derece yüksek bellek genişliğine ihtiyaç duyan QCD hesaplamalarını hedefliyor. Lattice QCD algoritmasının uyarlaması, taşınabilirlik ve esneklik odaklı olarak OpenCL tabanlı olarak FIAS’ta geliştirildi.

Cihazımızı Paylaşırken Hiçbir Önlem Almıyoruz