AMD Bilgisayar Pazarının Dışına Çıkıyor

AMD Opteron A Serisi

Son dönemde düşüşe geçen bilgisayar pazarıyla sınırlı kalmak istemeyen AMD, diğer pazarlardan elde ettiği geliri yüzde 50’nin üzerine çıkarmayı amaçlıyor.

Amerikalı işlemci üretisi AMD bugüne kadar gelirinin büyük bölümünü bilgisayar pazarından elde ediyor olsa da, firmanın içinden geçtiği değişim süreci kapsamında temel amaçlardan biri bilgisayar pazarının dışına da çıkabilmek oldu. Bu amaç doğrultusunda bir süredir çalışmakta olan AMD, geçtiğimiz günlerde yayınladığı mali rakamlarla bu yolda önemli aşama kaydettiklerini gözler önüne serdi.

amd

Bilgisayar pazarı dışından elde ettiği gelirini yaklaşık yüzde 10 arttırmayı başaran Amerikalı işlemci üreticisi, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Credit Suisse 18th Annual Technology Conference sırasında mali rakamlarını teknoloji dünyasıyla paylaştı ve 2014 yılı itibariyle bilgisayar pazarı dışından elde ettikleri gelirin yüzde 40’a ulaştığını duyurdu. Konu hakkında açıklamalarda bulunan AMD yöneticisi Devinder Kumar, bundan sonraki amaçlarının 2015 yılı sonuna kadar diğer pazarlardan elde ettikleri geliri yüzde 50’nin üzerine çıkarmak olduğunu belirtti.

Bilgisayar pazarının son dönemde hızla düşüşe geçmesi ve bu düşüşün devam edeceğinin tahmin edilmesiyle mali sıkıntılar içerisine giren AMD, bilgisayar pazarında Intel’in arkasında kalmaktan da kurtulamamıştı.

Mark Zuckerberg’ten Apple’a Sert Yanıt