Google kamyon patenti aldı!

google kamyon patenti 1

İnternet devi Google kamyon patenti alarak herkesi şaşırttı. Ancak tahmin edebileceğiniz üzere bu sıradan bir kamyon değil.

Son yılların en popüler konularından olan sürücüsüz araçlar konusunda Google öncü firma sayılabilir. ABD içerisinde mühendisler eşliğinde trafikte test edilen araçlar halen geliştirilme sürecinde. Google’ı takip eden başka firmalarda  var. Tesla’yı buna örnek gösterebiliriz zira Tesla, geçtiğimiz dönemlerde elektrikli araçları için otonom sürüş modunu duyurmuştu. Peki neyin nedir bu Google’ın kamyon patenti?

Google kamyon patenti oldukça teknolojik!

Google daha önce bir otomobil üreticisi olmak istemediğini söylemişti. Ancak bu otomobiller için yazılım ve donanım geliştirmeyeceği anlamına gelmiyor. Çünkü firma sürücüsüz araçlar için yazılım geliştirme aşamasının neredeyse sonunda.

Google kamyon patenti de sürücüsüz trafik seyri ile ilgili. Patentin detayları, kamyonların sürücüsüz olarak hareket etmesini içeriyor. Ancak bu kadar basit değil, Google, sürücüsüz teslimat üzerine çalışıyor. Bunu şu şekilde örneklendirebiliriz; bir e-ticaret sitesinden alışveriş yapıyorsunuz, kamyon kapınıza kadar geliyor, aracın yanına gidiyorsunuz ve kredi kartınızla veya mobil ödeme sisteminizle ödemeyi yapıyorsunuz, daha sonra kamyonun ilgili bölümünü açarak ürününüzü teslim alıyorsunuz. Alışveriş tamamlandıktan sonra kamyon sıradaki müşteriye doğru yola çıkıyor.

Konsept tam anlamıyla olmasa da Amazon’un drone ile teslimat projesine benziyor. Ancak bu çok daha karmaşık çünkü şehir içi trafiğinde içerisinde sürücü olmayan bir kamyon fikri pek sevimli değil. Google kamyon patenti ile ilgili görseli haberimizin içerisinde bulabilirsiniz. Bu patent, fikrin tam anlamıyla gerçekleşeceği anlamına gelmiyor. Detaylar belirginleştikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

google-kamyon-patenti-2

Apple, Error 53 Yüzünden Mahkemelik Oldu