Amazon’un Türkiye’ye Ne Zaman Geleceği Belli Oldu!

amazon ilaç

Uzun zamandır ülkemize girmesi beklenen Amazon’un Türkiye’de ne zaman resmi satışlara başlayacağı açıklandı. Dünyanın en büyük alışveriş platforumlarından olan şirket, bir süredir Türkiye’ye yönelik yatırımlarını arttırıyor. Vestel ile işbirliği açıklayan firmanın ülkemize resmen ne zaman giriş yapacağı da belli oldu. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Amazon Türkiye’ye Ne Zaman Gelecek?

Geçtiğimiz yıl Almanya sitesi üzerinden Türkçe dil seçeneği ve müşteri desteği ile hizmet vermeye başlayan Amerikalı teknoloji devi, ülkemize de resmi olarak giriş yapacağını açıklamıştı. Türkiye’de iki farklı şirketi bulunan firmanın amazoncom.tr üzerinden hizmet vermeye 2018 yılında başlaması bekleniyordu. Bloomberg HT TV Haber Koordinatörü Ali Çağatay şirketin geliş tarihini açıkladı.

 

Tweet’ini atan Çağatay, bu sayede ilk tarih veren isim olmuş oldu. Sektör içerisindeki bağları düşünüldüğünde doğru olma ihtimali yüksek olan bu haber, ülkemizin e-ticaret pazarı için oldukça büyük bir öneme sahip.

Sadece bir satış platformu olmayan Amazon, kendi özgün ürünlerini de geliştiriyor. Alexa sesli asistanı ile birlikte akıllı asistan dünyasında oldukça yaygın olan firma, dünya genelinde bu alanda kendisini kabul ettirmeyi başardı. Vestel’in geçtiğimiz aylarda yaptığı duyuru ile birlikte de Vestel televizyonlar, Amazon Alexa ile birlikte kontrol edilebilecek, Alexa sisteminin tüm özelliklerini destekleyecek. Ayrıca, kendi film servisine, tabletlerine ve kitap mağazasına da sahip olan firmanın ülkemize girişi Türkiye teknoloji dünyası için oldukça büyük bir gelişme olabilir.

FaceID bir kez daha kandırıldı!