Amazon uyardı: Hoverboard’ları çöpe atın!

Hoverboard for sale

Amazon, web sitesi üzerinden binlerce insana sattığı kendinden dengede durabilen hoverboardların kullanıcılarına özel bir uyarı gönderdi: Hoverboard’ları kullanmayın ve derhal çöpe atın! 

 

Sorun, bazı kullanıcıların hoverboard’ların “havaya uçtuğuna” dair yaptığı şikayetlerden kaynaklanıyor. İki tekerlekli ve kendinden dengede durabilen bu popüler modern “kaykay”ların pilinin aşırı ısınma nedeniyle alev alarak patladığı ve yangına yol açtığı rapor edilmişti. Bu raporlar üzerine tüm havayolları, hoverboard’ların uçaklara alınmasını yasaklamış Amazon da sitede satılan modellerden bazılarını geri çekmişti.Hoverboard for sale

Amazon’un şimdi müşterilere gönderdiği e-postada, kullanıcılara cihazların ücretlerinin geri teslim edileceği belirtilirken yarattıkları hayati tehlike nedeniyle hoverboardların daha fazla kullanılmaması ve aracın pilinin çıkartılması, ardından da cihazın başkası tarafından kullanılamaycak şekilde parçalanarak çöpe atılması uyarısında bulunuldu.

İngiltere’de, birkaç gün içinde hava alanlarında ve limanlarda yolculuğa hoverboard’la çıkmak isteyenlerden ve ayrıca kargo depolarında alıcılarına ulaşmak için bekleyen toplam 15 bin hoverboard’a el konulmuştu. Şimdi bu 15 bin hoverboard’ın sahibinin, üretici firmadan alacağı tazminatı konuşma zamanı gelmiş gibi görünüyor. Bu elektrikli, modern “kaykay”lar Türkiye’de de ortalama 2500 TL fiyat etiketiyle alıcı buluyor. Ancak eğer evinizde bir hoverboard bulunuyorsa, durduğu yerde yangın çıkarmaması için pilini cihazdan ayırmanızı ve üretici/dağıtcı firma ile güvenlik önlemleri için iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Microsoft çıldırmış olmalı!