Amazon geliri dudak uçuklatacak boyutlara ulaştı: Şirket darphaneye döndü

Amazon 1,28 milyar dolar para cezasıyla karşı karşıya

Amazon geliri dudak uçuklatacak seviyelere kadar ulaştı. Özellikle son dönemlerde teknoloji devlerinin bu konuda büyük bir gelişme elde ettiğini görüyoruz.

Dünyanın en büyük e-ticaret platformu olan Amazon geliri dudak uçuklatacak seviyelere kadar ulaştı. 2021 yılının son çeyreğinde ilgili mali durum raporu paylaşıldı. Bu mali durum raporlarına bakacak olursak şirket dudak uçuklatan rakamlarla oynuyor. E-ticaret sektörünün geldiği son noktayı gözler önüne seren bu rapor oldukça ilginç.

Konu ile ilgili detaylara bakarsak geçtiğimiz yılın son 3 ayında şirketin 137,4 milyar dolar kazandığı görülüyor. Bu gelir miktarının 2020 yılının son 3 ayı ile kıyaslandığında yüzde 9 daha yüksek olduğu görülüyor. Özellikle Covid-19 kaynaklı sıkıntılar nedeniyle yaşanan gelişmeler kaygı uyandırıyordu.

Amazon geliri dudak uçuklatacak düzeyde

Dünyanın en büyük online ticaret platformu olarak bilinen Amazon, her geçen yıl gelirini daha fazla arttırmayı başarıyor. 2021 yılı boyunca şirketin kasasına giren toplam paranın 469,8 milyar dolar olduğu açıklandı.

Amazon geliri dudak uçuklatacak

Amazon genel olarak verdiği kargo hizmeti nedeniyle beğeniliyor. Şirketin ayrıca oyun dünyasında büyük bir yer edindiğini biliyoruz. Genelde kaliteli hizmet vermeye çalışan Amazon aynı zamanda uygun fiyatlara yöneliyor. Tüm bu etkenler onun önemli ölçüde gelir elde etmesini sağlıyor. Elbette şirket hakkında bazı şikayetler de mevcut.

Amazon Alexa küçük çocuğun ölmesine neden oluyordu: Son anda kurtuldu

Amazon geliri üst seviyelere ulaşmışken hisse değerlerinde de önemli ölçüde yükseliş elde edildi. Hisse lotu başına 27,75 dolar kar eden şirket böylece geçen yıl ile kıyaslandığında 2 kat yükseliş elde etti. Genel olarak Amazon her türlü kazandı ve kazandırdı diyebiliriz.