Amazon Crucible oyununu sonlandırdı

amazon crucible

Amazon’un uzun zamandır emek verdiği ilk AAA oyunu Crucible isteneni vermeyince şirket oyunla ilgili şok bir karar aldı.

Amazon Crucible için uzun zamandır çalışıyordu ve free-to-play formatında yayınlanan FPS oyunu ile Epic Games gibi rakiplerine meydan okumaya hazırlanıyordu.

Amazon Crucible başlamadan bitti

Ancak 2020’nin başlarında piyasaya çıktığında yaşanan sorunlardan sonra tekrar betaya dönen oyunun iflah olmayacağı anlaşıldı. Amazon da oyunun sunucularının fişini çekmek üzere karar aldı. Oyun 9 Kasım’dan sonra video oyun tarihinin tozlu raflarında unutulacak.

Böylece video oyun dünyası, gençlerin ekran karşısında hoplaya zıplaya birbirine ateş etmesi üzerine kurulu anlamsız bir FPS’den daha kurtulmuş oldu. Fakat Amazon tüm gücünü diğer projesi olan Nwe World’e odaklamış durumda.

Euro Truck Simulator 3 çıkacak mı? İşte yanıtı

Amazon, sahibi olduğu Twitch yayın kanalı ve video oyun geliştirme motoru Lumberyard ile oyun piyasasındaki milyar dolarları kendi kasasına çekmek istiyor. Ancak şimdilik paraları hortumlayan Call of Duty, Valorant, PubG ve Overwatch gibi oyunların karşısında bir varlık gösterebilmiş değil. Fakat arkasında e-ticaretten kazandığı yüz milyarlarca dolar olduğu için acemilik hatalarını geçtikten sonra oyun dünyasındaki en güçlü firmalardan biri olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Crucible da, Amazon’un acemilik dönemindeki hatalarından biri olarak hatırlanacak. Hatta unutulacak.

amazon crucible

Oyun dünyasında daha önce de Richard Garriott’ın geliştirdiği benzer bir MMOFPS oyunu Tabula Rasa büyük heyecanlarla piyasaya sürülmüş ama 2008’de, oyun bir yaşını doldurmadan ilgi görmediği için sonlandırılmıştı.

Peki siz Crucible oynadınız mı? Oyun hakkındaki görüşleriniz nedir? Oyunun güçlü ve zayıf yönleri nedir? Sizce oyun neden ilgi çekmedi?