Almanya Federal Haber Alma Servisi (BND), geçtiğimiz günlerde Çin’in Alman yetkililer ve politikacılar hakkında bilgi toplamak için sahte LinkedIn profilleri kullandığın iddia etti. Alman gizli haber alma servisi şefleri, Çin istihbarat birimlerinin bu siteyi en az 10.000 Alman’ı hedef almak için kullandığını ve muhtemelen bu amaçla bir dizi sahte profil çıkardığını düşünüyor.
Hukukçu Hans-Georg Maassen, Çin’in LinkedIn iddiasında olduğu gibi siber yollarla üst düzey Alman siyasetini yıkmayı hedeflediğini açıkladı.
Maasen, “Bu belli parlamentolara, bakanlıklara ve devlet kurumlarına sızmak için geniş çaplı bir girişim başlatıldığının açıkça gösteriyor” dedi. Çin Halk Cumhuriyeti devlet sözcüsü tüm siber casusluk iddialarını reddetti ve Alman iddialarını karşılıksız bıraktı.
BND, LinkedIn kullanıcılarıyla iletişim kurmak için en dikkat çekici profillerin kullanıldığını, kullanıcılara cazip gelecek şekilde tasarlandığını açıkladı. Hesapların bir kısmından ekonomik danışmanlık hizmetleri adı altında istihbarat sağlanıyor.
Çin istihbaratı bilgi kaynağı olarak yüksek mevkilerdeki politikacıları hedef alıyorlar. Geçtiğimiz yıl, Eylül ayında yapılan parlamento seçimlerini etkilemek için yoğun ve hiç olmadığı kadar agresif siber casusluk girişimleri tespit edildi.
Ülkedeki internet ağında “Fancy Bear” ve “APT28” olarak bilinen iki tehlikeli hacker grubu hala faal durumda. Bu grupları Rus devletinin kontrol ettiği düşünülüyor.
Yedinci nesil 2019 model Volkswagen Jetta Test Sürüşünde!