Akıllı telefonları mahveden uygulamalar belli oldu: Bu uygulamaları kullanıyorsanız dikkat edin

WhatsApp masaüstü uygulamasına sesli ve görüntülü arama ekliyor

Akıllı telefonları mahveden uygulamalar tespit edildi. Özellikle bazılarının cihazlara büyük zarar verdiği görülüyor. Hadi gelin hem bu uygulamalara hem de diğer detaylara birlikte göz atalım.

Cep telefonlarının belirli bir ömrü bulunuyor. Bu ömrü dolduranlar ne yazık ki çeşitli problemler nedeniyle çöp kutusuna atılıyor ya da geri dönüşüme gönderiliyor. Tespit edilen bazı uygulamalar ise cihazların ömrünü ciddi ölçüde kısaltabiliyor. Mesela akıllı telefonunuz 10 yıl ömre sahipse bu uygulamalar nedeniyle 5 yıl sonra çöp olabiliyor.

pCloud isimli bir şirket tarafından yapılan çalışmalar ile birlikte hangi uygulamaların böylesine korkunç bir tüketim yaptığı ortaya çıktı. Buna göre ilk sırada hiç tahmin edilmeyen bir uygulama olduğu görüldü. Cihazların ömrünü kısaltıp onu adeta yaşlandıran en problemli uygulamalar Fitbit ve My Verizon olarak açıklandı.

Akıllı telefonları mahveden uygulamalar listesinde kimler var

Akıllı telefonları öldüren uygulamalar olarak bilinenler listelendi. Listeye bakıldığında üçüncü sırada Uber markasının olduğu görülüyor. Bu uygulama yüzde 87 oranında cihazı öldürüyor. Onun hemen ardından yer alan Skype ve Facebook ise sırasıyla yüzde 87 ve 82 oranında kötü bir etki yaratıyor.

Akıllı telefonları mahveden uygulamalar

Listeye ayrıntılı olarak bakıldığında Instagram, Tinder ve Snapchat gibi birçok uygulamanın en az yüzde 75 üzerinde olumsuz bir etki yarattığı görülüyor. Spotify, TikTok ve Twitter ise o kadar fazla olumsuz etki yaratmıyor. Özellikle son dönemlerde bu tür uygulamaların arka planda çalışması nedeniyle çok daha kötü durumlara yol açtığı ifade ediliyor.

En fazla indirilen uygulamalar bakın hangileri oldu (Ocak – Mayıs 2021)

Listede yer alan WhatsApp yüzde 77 oranında cihazı öldürüyor. Telegram ve YouTube yine aynı oranda cihaza zarar veriyor. Bu tür uygulamaların arka planda çalışmasını engellerseniz cihazınıza verdikleri zarar azaltılabilir.