Yapılan son çalışmalarla birlikte akıllı telefonlarda süper şarj özelliği oluşturuluyor. Yeni teknoloji harikalar yaratacak gibi görünüyor. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.
Apple, Samsung ya da Huawei gibi şirketler hem tasarım hem de kamera açısından önemli özelliklere sahip cihazlar üretebiliyor. Ayrıca tasarım konusunda da yine başarılı işler ortaya koyabiliyor. Neredeyse tüm dağılımlarda bu tür başarılı işler yapılsa bile henüz şarj teknolojisi istenilen yerde değil.
Bilim insanları tarafından yürütülen çalışmalar ile birlikte şarj teknolojisini adeta arşa çıkaracak bir teknik keşfedildi. Eğer çalışmalar başarılı olursa bilim insanları şarj dolumu konusunda rekor kırabilecek. Peki nasıl bir teknik keşfedildi de böylesine ciddi bir gelişme ortaya çıktı.
Akıllı telefonlarda süper şarj özelliği büyük beğeni toplayacak
Yapılan çalışmalarda yeni bir materyal keşfedilmedi. Bunun yerine lityum iyon pilleri çok daha verimli bir şekilde kullanılıyor. Cambridge Üniversitesi bünyesinde araştırmalar yapan bilim insanları lityum iyon pilinin hızlı bir şekilde dolmasını sağlıyor.
Cambridge’deki Cavendish Laboratuvarı‘ndan Dr. Ashkay Rao konu ile ilgili son derece önemli açıklamalara yer verdi. Bu açıklamalarda yeni buldukları yöntemin lityum iyonların aktif madde partikülleri üzerine yoğunlaştığını ifade etti. Eğer şarj esnasında lityum iyonlarının aktif madde partikülleri hızlı geçiş yapabilirse şarj çok daha kısa sürecektir.
Xiaomi Mi MIX 4, 5.000 mAh pil ve 120W hızlı şarjla geliyor
Ayrıca iyonlar batarya kenarlarına ne kadar hızlı yerleşirse hız yine aynı oranda etkilenir. Bilim insanları İşte tam olarak bunu başardı. Şimdilik laboratuvar aşamasında başarılı denemeleri süren bu teknik seri üretime girerse 8 dakikada tamamen şarj olan akıllı telefonlar hayal olmayacak. Peki sizce şimdiki akıllı telefonların batarya şarj dolum süresi yeterli mi? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.