Akıllı telefon kameraları için Samsung’tan devrimsel adım!

12

Son zamanlarda Samsung, kamera teknolojileriyle sıkça gündeme geliyor. Britecell ve Duo Pixel teknolojileriyle gündeme taşıdığımız Samsung, şimdi üç değişik kamera teknolojisiyle karşımıza çıktı.

samsung-kamera

Kamera konusunda ciddi yatırımlar yapan Samsung’tan ilgi çeken bir haber geldi. Firma kendi ülkesi olan Güney Kore’de üç değişik kamera teknolojisi için patent aldı. Söz konusu patentlerin şablonları, piyasaya henüz çıkmamış akıllı telefonlar üzerinde gösteriliyor. Bu telefonların Galaxy S7 ailesinden olabileceği düşünülüyor ancak asıl ilgi çeken şey bu kamera kamera teknolojileri.

Güney Kore’de patentlenen söz konusu yeni kamera teknolojileri üç ana başlık altında görülüyor. Bunlardan ilki çift flaş. Kameranın iki yanında yer alan flaşların Xenon teknolojisini kullandığı söyleniyor. Normal LED ışıklara göre daha parlak olan Xenon ışıklar bu şekilde gece çekiminde bir avantaj sağlayabilir.

samsung-xenon-flas-kamera

İkinci teknoloji ise modüler kamera. Şablonda telefonun kamera modülünün çıkarılabildiği görülüyor. Kullanıcılar kamera modüllerine eklemeler yapabiliyor. Lensler takılabiliyor veya kamera modülü tamamen sökülüp değiştirilebiliyor. Modüle akıllı telefon konsepti yerine kameranın değişmesi bazı kullanıcıların daha çok işine yarayabilir.

samsung-moduler-kamera

Üçüncü ve son teknoloji ise aslında pek yabancı olmadığımız bir şey. Telefonun sağ alt köşesinde fiziksel bir deklanşör tuşunun olduğu dikkat çekiyor. Fakat bu tuş aynı zamanda farklı fonksiyonlara da sahip olacak. Tuş döndürülerek kamerada farklı ayarlamalar yapılabilecek. İlgili şablonları haberimizin içerisinde görebilirsiniz.

samsung-kamera-deklansor-patenti

Apple, GPU yongalarını kendi üretecek!