Apple, GPU yongalarını kendi üretecek!

13

ARM tabanlı olsa da kendi işlemcilerini tasarlayan Apple, şimdi GPU yani grafik işlem birimi üretmenin hazırlığında Apple GPU hakkındaki güncel iddialar haberimizde.

apple-gpu

Dünyanın en değerli şirketi kabul edilen Apple, bu ünvanını iPhone akıllı telefonlara borçlu. iPhone 5 modelinden bu yana kendi işlemcilerini tasarlayan Apple, şimdi farklı bir iş için kollar sıvıyor. Apple A6 yongasından bu yana firma, işlemci çekirdeklerini kendine göre özelleştiriyor ancak GPU tarafında PowerVR çözümlerini tercih ediyordu.

iPhone 5s modelinde M serisi özel hareket yongaları tasarlamaya başlayan Apple şimdi GPU tarafını da kendi içerisinde halledecek. İddialar Apple’ın kendi tasarlayacağı GPU’ları kullanmak istediği yönünde. Ciddi bir yatırım gerektirecek olan bu atılım, uzun vadede Apple’ın karlılık oranı artırabilir. Çünkü GPU üniteleri için firma ürün başına dışarıya para ödüyor. Dolayısıyla GPU yongalarını kendi içerisinde üretmesi firmaya ciddi paralar kazandırabilir.

Diğer yandan performans konusunda da firma bu atılımın yararını görecektir. Kendi işletim sistemi olan iOS’a en uygun GPU yongalarını tasarlayarak performans ve pil ömründe ciddi artışlar sağlanabilir. Beklentiler firmanın iPhone 7’den sonra yani 2017 yılında kendi GPU’larını üretmesi yönünde. Çalışmalar iPhone 7’ye yetişmeyecek ancak daha sonraki iPhone modellerinde bu hamlenin sonuçlarını göreceğiz.

TV’ler 4K yayınla tanışacak