Akıllı Saat Ölüm Tarihinizi Gösteriyor

Tikker

Akıllı saat kavramının bile hayatımıza girmesi ile bir çok şeyin değişmeye başladığı bir ortamda, bir girişimcinin zamanın kıymetini anlamak için geliştiridiği, ne kadar ömrümüzün kaldığını gösteren saat bağış bekliyor.

Hayatın her anının değerli olduğunu bilen ve bunu anlatmak için kolları sıvayan bir girşimci yeni bir akıllı saat modeli geliştirdi. Diğer akıllı saatlerden farklı yönü ise, bize ne kadar ömrümüzün kaldığını söylemesi.

Tikker adı ile Kickstarter kampanyasına katılan ve başarı ile ayrılmayı planlayan, ölüm tarihimizi bildirecek bir saat sunmayı hedefleyen bu saatim ortaya çıkış hikayesi ise oldukça ilginç. Büyükbabasının ölümü sonrasında hayatın ve zamanın ne kadar değerli olduğunu fark eden Fredrik Colting’in geliştirdiği Tikker, hayatın değerini bilmek üzerine kurulmuş.Tikker

“About Time” adlı bir soru kitapçığı ile kullanıcısına ulaşması hedeflenen saat, size yöneltilen soruların tamamının doğru cevaplanması ile başlıyor. Sorular arasında kullandığınız maddeler, sigara, alkol kullanımı, beslenme alışkanlıkları, stress seviyeniz gibi çok sayıda konu hakkında bilgi alıyor ve sorulara verilen cevaplar ile yaşınız ve sağlık durumunuz gibi farklı bileşenleri de katarak size ne kadar ömrünüzün kaldığını gösteriyor.

Ne kadar doğru bir bilgi verir ya da ne kadar inanılır bilinmez ama, Kickstarter da dikkat çeken geliştirmeler arasına girdiği kesin.